torstai 17. syyskuuta 2015

TJ 16 EHKÄ MARATON LÄHESTYY

                      Huomiseksi on luvattu vettä kuin esterin takatuupparista. Kolme vesipisaraa sääkartalla ja 6-8m/s tuulta. Samalla ohjelmassa on 30km spesifi maratonharjoitus. EHKÄ maraton lähestyy. EHKÄ siksi, etten tiedä vielä, olenko varmassa ennätyskunnossa, ja sitä myöden starttiviivalla. Jalat on olleet aika rajoilla iskutusharjoittelussa. Mutta kuten aikaisemmin todettua, tämä on vain bonus kisa minulle upean kauden jatkumona, eikä mikään pakkorasti. Sen sijaan Joensuun Night Run 12h hallikisaan olen kyllä menossa ja uskon siellä 120km ylitykseen.

                       Varmaan ravi tästä paranee, kun harjottelu löysää hieman ennen maratonia. 16 päivää vielä starttiin. Siinä ehtii vaikka ravi raikastua. Katson tilannetta ihan viimeiselle viikolle. Sää tulee tällä kertaa otettua huomioon kisapäivänä - ei harjoituksissa. Harjoituksissa harjoitellaan myös nenää pidemmälle, ei vain Kauniston kisaa varten. Lähden siis juoksemaan maratonia vain ennätyksen takia ja toisena syynä on mahdollisesti treenikavereiden kehityksen seuraaminen olemalla itsekin kisassa mukana.

                       Haluatko varmistaa oman peruskuntosi vääjämättömän laskun. "Superviikko" ja samalla yhteiskunnan yhden pahimman kansansairauden "kulta-aika" on taas alkamassa: KUNNONLASKUOHJELMA.
                      Hyvä "lääkehoito" tuon kestämiselle on liikkua yhtä paljon sinä päivänä, kun katsoo töllöä.

                      Aiheeseen liittyen... tilasin tänään ViaPlay palvelun ja sieltä Viasat Sport urheilukanavapaketin. Ei pelkoa, minä olen hyvä kanavapaketin maksaja, mutta vain satunnainen katselija. Silti haluan olla teatterilippujen omistaja, kun Connor McDavid aloittaa paljon hehkutetun NHL-uran. Seuraava Gretzky, Lemieux tai Crosby... Isot paineet, mutta kova on kaveri. Olen jo jonkin verran nähnyt hänen edesottamuksiaan. Todella jotain ainutlaatuista ilmassa! Tätä ei voi missata. Varmasti noin 650-700h harjoittelua/vuosi pitää pelien katsomiset rajoitettuina, mutta ehkä muutaman pelin voisi ehtiä nähdä. Kenties Edmonton (McDavid) vs Pittsburgh (Crosby)?

                      Yhtä kaikki. Voi olla, että blogin kirjoittelu harvenee hiukan tulevaisuudessa. Enkä nyt tarkoita, että tuon NHL-kanavan takia vaan harjoitteluun ja muuhun elämään panostamisen vuoksi. Totuushan on, että meillä jokaisella on edelleen vain 24h. Se on näkynyt harvenneissa kyläkäynneissä missään. Pikaviestipalveluihin (kuten watsapp) saattaa olla pieni hetki jossain pienessä raossa. Tärkeää, että edes jokin yhteys ystäviin säilyy. Olette silti mielessäni, vaikken tarpeeksi ehdi teitä huomioidakaan. Aion treenata vuosina 2016-2017 noin 1400-1500h yhteensä. Se tietää vähän asioiden priorisointia. Ja kun perhe on keskiössä, tietää se karsintaa muusta elämästä. Unohtaa kun ei sovi omaa aikaakaan. Jokaisen psyyke vaatii joskus - edes harvoin - olla tietyn hetken itsensä kanssa.

                     1400-1500h kahteen vuoteen... Mihin olen menossa? Vastaus on yksinkertainen: Otan selvää omista rajoistani. Pääasiassa katseet kääntyy poluille, mutta voi olla mahdollista, että sopivassa vireessä voin siirtää myös enempi mitattavia ennätyksiä, kuten esim. maraton matkan.

                     Yhteiskunnalliseen tilaan sanon sen verran, että jopa kolisee tämän hetken valtion elvytystoimet aika nasevasti omalle alalle = aivan täysin. Jokainen säästötoimi on pois meiltä hoitajilta. Vasta-ehdotuskin on. Olen valmis tekemään vaikka 20min enenmpi töitä viikossa, kuten toiseksi vaihtoehdoksi on ehdotettu. Olen valmis tekemään vaikka tunnin enempi viikossa. Lisäksi voin antaa vaikka puolet lomarahoista, mutta en lomapäiviäni, joka on minulle ja perheelleni tärkeää. Arvomaailmajuttujakin pitkälti. Mielestäni ei ole kyse suomalaisten halusta tehdä töitä ja ryhtyä "talkoisiin" vaan siitä, miten ne toteutetaan. Suomalaiset ovat ahkeraa kansaa, isossa kuvassa.

                     Varmaan Kauniston maratonin alusviikolla palaan asiaan... tai vasta Kauniston jälkeen... tai ilmoittaakseni, etten juokse koko maratonia... Muutoin on homma selvää ensi toukokuuhun asti. Loka-Helmikuu peruskautta ja Maalis-Huhti nostokautta ja Toukokuussa tuloskautta. Sitten toiseen vaiheeseen ja kohti pep2016 kisaa. Näin se menee. Ja kaupan päälle, jos saan joko Hetta-Pallaksen, Nuuksio Classic Marathonin tai Vaarojen maratonin niin a´what!

                   LOPUKSI... Urheilussa sattuu ja tapahtuu... klikkaa TÄSTÄ.

Onni Vähäaho, Nivalassa 17.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti