sunnuntai 6. joulukuuta 2015

TYÖ KAUDELLE 2016 ALKAA

                         Kolme huoltavaa palautteluviikkoa on takana. Kolmen viikon aikana kasvoi harjoitusnälkä infernaaliseksi. Ihan paikallaan en tietysti ollut palauttelujaksollakaan, mutta lepopäiviä oli kolmen viikon aikana yhteensä peräti 7kpl. Hölkkäkilsoja tuli vko47: 85km(3 lepopäivää), Vko48: 85,7km(2lepoa), Vko49: 98,5km(2lepoa). Lisäksi tuli käytyä kolmen viikon aikana kolme kertaa hieronnassa. Kolmen viikon huoltotauon yksi isoimmista syistä oli reisilihasten kaoottinen tila. Nyt reisilihaksistokin tuntuu varsin hyvältä. Jos huoltavalta jaksolta etsisi jotain kehitettävää niin ehkä ainoa asia, mitä olisin kaivannut lisää, olisi ollut uni. Olenkin siihen jonkun verran keskittynyt viime aikoina, mutta välillä tulee rönsyiltyä mm. juuttuen jääkiekkoa tiiraileen :) Mutta yöunet ovat pidentyneet aikaisemman nukkumaan menon ansioista. Ja jos on ollut mahdollista, olen nukkunut pitkälle aamupäivään.

                         Nälkä reenata on siis kova. Todella kova. Harjoittelunihan myötäilee tietysti muuta elämää, eikä toisinpäin, josta johtuen reenit alkaakin sitten toden teolla siirryttäessä aamuvuoroista yövuoroihin. Ma ja Ti on kaksi pitkää aamuvuoroa. Maanantaina lenkki aamulla ja illalla. Illalla levänneenä, jakson alussa, hieman nopeuttakin. Kilsoja yhteensä noin 16-18km maanantaina. Tiistaina pitkän aamun jälkeen illalla 22km lenkki, jossa 16km helppoa reipasta. Ja heti perään keskiviikko aamuna 44km pitkä lenkki. Keskiviikkona alkaa yövuorot. Uusi tapa aloittaa yövuoroelämä on käydä sen aloituspäivän aamulla pitkä, yli 40km lenkki. Torstaina ja perjantaina sitten kontraavaa harjoittelua. Helppoa 12km lenkkiä/pv. Lauantaina vähän Pk2 aamulla ja perään I-SR2014 -reitin vaellus kavereiden kanssa sauvakävelten. 15-18h liikunnan jälkeen unta ja sunnuntaina viikko viimeistellään erittäin kevyellä 12km lenkillä. Seuraava viikko ei ole aivan noin tuhti, mutta tätä rataa painellaan suurella innolla ja katsotaan ottaako ukko reeniä vastaan vaan palataanko vielä 80-100km huoltavaan lekotteluun/viikko.

                        Eipä tässä nyt jaksa syvällisempää tekstiä tällä kertaa tuottaa, vaikka monenlaista ajatusta ois tuolla kahden kanttarilliksen välissä. Kuten taannoin kirjoitin - nyt aletaan keskittyä asiaan - harjoitteluun ja elämään enempi, joka saattaa olla pois kirjoittamisesta kohdallani. Tällä kortilla siirryn nyt tästä tekstistä ulos.

                        Ps. Muistakaa ilmoittautua Pyssymäki Extreme Polkujuoksuun MyNextRunissa, jonne ilmoittautuminen on siirtynyt. Listalle lisätään lähiaikoina myös aikaisemmin minulle ilmoittautuneet... mm. Hoffrénit, Poikkimäet, Palolat, Leskelät, Branderit, Päätalot jne. Ei muuta kuin kuponkia täyttelemään :)

Hyvää itsenäisyyspäivää!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa 6.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti