perjantai 1. heinäkuuta 2016

VUODEN 2016 EKA PUOLIKAS

                   Ensimmäinen puolikas vuodesta on takana. Hyvä hetki hieman kurkistaa taakse.

                  Päällimmäinen ajatus vuoden eka puolikkaasta on yhä enempi oman tien löytyminen. Pikku hiljaa oma juttu muotoutuu. Niinhän se menee.

                  Harjoitteluinto ei voisi olla korkeampi. Samalla tunnen kehittyneeni kaiken aikaa. Asiat ei voisi olla paremmin. Kyllä tällaisesta olotilasta ihmisenlapsi nauttii! Perspektiiviä nautinnolle antaa elämän raakuus, jota vastapainona töissäni kohtaan. Ehkä siksikin osaan nauttia omasta hyvinvoinnista ja näen oman osan elämässä näin positiivisena.

                   Rustasin huhtikuun lopussa "LifeTime -tavoitteet". Samalla alkuvuoden aikana syntynyt palo saada ultrajuoksun ohella hieman vielä vauhtivaroja lisää on hieman vähentänyt harjoittelun kokonaismäärää. Toki 650h harjoittelutunnin tavoite oli 3-vuorotyötä tekevälle perheenisälle sangen kunnianhimoinen. Olen kuunnellut kroppaa ja nyt ollaan hieman perässä tuota tavoitetta, ja mitä ilmeisemmin siitä hieman jäädäänkin. Itsensä kuunteleminen on kuitenkin tärkeämpää kuin itsepintainen tavoitteista kiinnipitäminen.

                  Seuraava iso tähtäys kilpailullisesti on Elokuun 13.päivän lauantai, jolloin on Pyssymäki Extreme Polkujuoksut (PEP2016). Siellä oma matka on 57,5km. (Muita matkoja nuorten 5km, aikuisten 12km ja 26,5km tästä pääsee ilmoittautuun). Eli seuraava kisani on ultrapolkujuoksu kotireitilläni. Harjoittelussa on mukana myös paljon vauhtia parantavia harjoituksia. Tuo seikka saattaa liittyä ennen PEP2016 -kisaa olevaan salakisaani. Hah-hah-hah-haaa :=) Tarkoitus on paukasta kunnon ennätys tauluun jollakin matkalla jossakin. Mutta kattoo nyt... Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta elämässä koskaan ei tiedä huomista. Joten pidetään henkselin viilekkeet paikallaan.


TAMMI - KESÄKUUN harjoittelu

* 310 h
* 2625 juoksukilometriä
* 110km harjoittelu kävelyä
* 63km pyöräilyä
* 2h 40min jalkapalloa 


                     Harjoittelukauteni oli tammi - huhtikuussa ja nyt olen ollut kaksi kuukautta kilpailukaudella. Toki kilpailukauteenikin kuuluu harjoittelua kilpailujen välissä - ja osa kilpailuista on harjoituksellisia. Silti määrissä on selvä ero harjoittelukauden ja kilpailukauden välillä. Tammi - huhtikuuussa esim. juoksua tuli keskimäärin 463km/kk kun nyt touko - kesäkuussa juoksua on tullut keskimäärin 387km/kk.

                    Harjoittelukaudella tehty pohja kestää aina johonkin asti. Kesän aikaisella harjoittelulla pohjaa voi tilkitä, jolloin kunto saattaa kestää pidemmälle syksyyn. Syys - lokakuussa aletaan kuitenkin olla jo heikoilla jäillä.

                   Yhtä kaikki, nyt nautitaan kesästä ja harjoittelusta! Ja kilpailemisesta! Pyssymäellä nähdään! Muistakaapa ilmoittautua!!!

KLIKKAAMALLA SAAT KUVAN ISOMMAKSI


Onni Vähäaho, Nivalassa 1.7.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti