lauantai 30. huhtikuuta 2022

HUHTIKUUN 2022 HARJOITTELU

            Huhtikuu meni isossa kuvassa suunnitellusti. Parissa kohtaa piti reagoida kehon viesteihin. Etenkin yläkropan jumi, lihaspinne ja tulehdustilat haastoivat. Ne tuli/eskaloitui ehkä kahden kuukauden sisällä. Julkisesti en ala ruotiin, mikä tuon teki, mutta sanotaan, ettei ainakaan harjoittelussa. Koitetaan hoitaa ja katsoa, mitä yläkroppa sitten tykkää, jos sitä yrittää rasittaa esim. reppujuoksuissa. 

             Huhtikuussa juoksin kohtuullisesti, ehkä juuri sopivasti, matkalla kohti Kokkolan 24 tunnin Suomen mestaruus kilpailuja. Toki mitään isoja viikkoja ei tullut, mutta kolme viikkoa sitten juoksin 153km ja seuraavalla 137km. Sellainen nyrkkisääntö on, että yksillä silmillä mentäviin kisoihin valmistautuessa pitäisi juosta vähintään yksi viikko se kilsa määrä, mikä juostaan sitten kisassa yhteen kyytiin. Eli minun tapauksessa korkein tavoite on 200km. Mutta ei nämä nyt mitään kiveen hakattuja ole. Ja juoksin tarkoituksella talvella vähemmän, satsaten monipuolisuuteen, joten määriä ei ole viisasta nostaa liian nopeasti. 

            Nyt toukokuulle mentäessä (nyt siis enää kolme viikkoa kisaan) jäljellä vähän pidemmistä on ensi perjantain 40km lenkki kisarytmillä. Muuten lenkit vaihtelee jossain 5-22km välillä. Hiljalleen alan keventeleen, jotta olen mahdollisimman tuore sitten viivalla. Ja tietenkin täytyy koittaa tuota yläkroppaa saada vetreämmäksi. Onhan se raskasta käsillekin, jos ne ovat jo valmiiksi kipeät. 

            Mutta uteliain mielin lähden Kokkolaan tekemään hyvää kisaa. Minulla on omat ajatukset kisasta. Yksi on tuo etenemisrytmi. Se tuo minulle kaivattua rytmiä, koska olen sellainen, joka sitä kaipaa. Toinen on tuntemus ja sen saaminen rennoksi ja vaivattoman kevyeksi. Välillä tulee varmaan tarkastettua sykettäkin, että täsmääkö tuntemusten kanssa, mutta ei noin pitkää kisaa voi mennä pelkästään sykkeiden mukaan. Mitä nyt alussa kahtua, ettei lähde keulimaan. Tuo hölkkä 6min + kävely 1min -kisarytmi auttaa kaikin puolin. 

            Neste -ja energiasuunnitelmakin on luotu. Ei mitään kierroskohtaista vaan lista mitä laitan esille niin juomissa kuin energiankin puolesta. Vielä tätä kirjoittaessa henkilökohtaisen huoltajan ratkeaminen on vaiheessa, mutta selvittelyssä kylläkin. Sään mukaan tietysti muutakin varautumista. Mutta tasainen liike ja tekeminen keskiöön. Katotaanpa toukokuun lopulla miten meni. 

 

             HUHTIKUUN TREENIT:

* juoksua 461,4km  (+114,1km vrt  maaliskuu)

* kävelyä 5,5km (-4,4km vrt maaliskuu)

* pyöräilyä 57,3km  (+25,6km vrt maaliskuu)

* hiihtoa 15,1km  (-93,3km vrt maaliskuu)

* lumikenkäilyä 10,9km  (+10,9km vrt maaliskuu)

* nousumetrejä 2005m (-1135m vrt maaliskuu)

* harjoittelutunteja yhteensä 53h 24min  (+1h 55min vrt maaliskuu)

* vuosi 2022 yhteensä 209h 30min 

* vuosi 2022nousumetrejä yhteensä  10958m+

 

 


  Onni Vähäaho, Nivalassa 30.4.2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti