torstai 19. tammikuuta 2017

ULTRAJUOKSIJA JA HAASTE

                      Ultrajuoksijalle se on geeniyhdistelmä juoksu ja haaste, ne kuuluvat yhteen. Oletko sinä ultrajuoksija? Milloin sinä olet haastanut itsesi johonkin uuteen haasteeseen? Aina ultrajuoksun haastetta ei välttämättä mitata ajassa eikä matkassa. Haaste voi tulla siitä, että se on kulkijalle uusi laatuaan. Näin on tietysti myös "vain" tavallisellakin juoksijalla. Ja näin on yleensä ihmisellä elämässä. Joskus Homo sapiens, ihminen, tarvii jonkun uuden haasteen. Mikä se on sinulle?

                     Olen joinakin vuosina ottanut sekä ajallisesti että matkallisesti isompiakin haasteita kuin tälle vuodelle. Silti tämän vuoden haaste tulee olemaan sellainen, jota ei ole vielä kukaan ennen suorittanut. Enkä nyt väitä etteikö siihen jokin muukin pystyisi - sen sijaan suorastaa yllytän muitakin tähän - mutta onhan se lähtökohtaisesti aika kiehtova yhdistelmä - yrittää jotain sellaista mitä ei ole kukaan vielä suorittanut? 

                     Haasteeni vuodelle 2017:  Juosta ensin Pyssymäki Extreme Polkujuoksukisassa (PEP2017) 57km matka ja vain viisi viikkoa siitä Pyssymäki Ultra Festival (PUF2017) tapahtumassa 171km. Molempien juoksujen reittinä toimii Iso-Sydänmaan vaellusreitti. Reittiä ei ole kukaan kiertänyt edes kahta kertaa putkeen. Nyt minulla on tarkoitus kiertää tuo reitti kolme kertaa putkeen ja kaiken kaikkiaan siis viiden viikon sisään neljä kertaa, eli yhteensä 228km edestä tuota suoperäistä, kapeaa ja mutkittelevaa polkua. Onko se edes mahdollista? Aiotko sinä yrittää samaa GranSlamia kanssani?

                     Minä aion yrittää tuota. Ultrajuoksu ei ole koskaan itsestäänselvyys, sillä muutoin se ei olisi ultrajuoksua. Ultrajuoksu on hyvin usein nimenomaan itsensä voittamista. Siitä saa paljon voimia perusarkeen. Moni asia tuntuu paljon helpommalta. Ressinsietokyky paranee. On terveempi ja jne. Syitä on lukuisia. Enemmin sormet jäykistyy niitä näpytellessä kuin niiden loppuessa.

Eka tää...

Sitten tää...

Onni Vähäaho Nivalassa 19.1.2017  

3 kommenttia:

 1. Näinkö videoista oikein että reitti on merkitty punaisilla nauhoilla? Onko eksymisvaaraa ellei osaa suunnistaa?

  Päätettiin järjestää Porissa viikkoa ennen juhannusta ultraintervalli, 8x13 km 24 tunnin aikana eli kolmen tunnin välein starttaa uusi 13 kilometrin lenkki. Jos sopii kalenteriin niin tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, Mika :) Olenkin odotellut sinun ilmottautumista ;)

   Reitti on merkitty oranssilla maalimerkillä. Reitin merkintä on saanut paljon kiitosta kahdelta eka vuodelta. Lisäksi on kisassa keltaista muovinauhaa vähäisemmissäkin riskipaikoissa. Väittäisin ettei ole eksymisvaaraa. Pääsääntöisesti näkyy vähintään kaksi seuraavaa maaalimerkkiä missä kohdassa vaan. Yksi juoksi lopussa viime vuonna harhaan, mutta kertoi, että oli oma moka :) Puhelin on tietysti pakollinen varuste. Reitillä on lisäksi väliaika -ja reitinohjaajamiehiä/naisia. Turvallisuus on meille tärkeää. Voit huoleta heilauttaa ilmoa kehiin! :=)

   Toi Porin kisa taitaa olla juuri mökkilomaviikollamme. Tästä se lähtee kuitenkin mainostumaan. Yhteityötä tarvitaan ja mielellään tehdään.

   Poista
 2. Lisätään vielä edelliseen, että polku on kyllä hyvin vahvistunut vajaan kolmen olemassa olovuoden aikana. Pelkästään ilmoitettuja reitin kiertoja oli viime vuoden loppuun mennessä yli 29 000km. Polulta eksymiseen tarvitaan melkein menemistä pois polulta "umpimetsään" tai ohi lisämerkkausnauhojen :)

  Viime vuoden voittajallekin tuli viime vuodenkin esittelyvideosta sellainen kuva, että voiko tuolla eksyä, joten nuo minun videot taitaa olla vähän huonoja siinä mielessä :=)

  VastaaPoista