keskiviikko 25. joulukuuta 2019

TAVOITTEET VUODELLE 2020

          Ihminen on isossa kuvassa ehkä eniten riippuvainen tavoitteista kuin mistään muusta asiasta. Myös monin tavoin riippuvaiset, myös hankalalla tavalla, ihmiset yrittävät irrottaa itseään jostain tavoitteiden avulla. Elämä on tiedostamatonta tavoittelua, vaikka se ei päällimmäisenä ajatuksena olisikaan. Mieli luo tulevaa, joista monet asiat jäävät vain sisällemme, mutta joitakin asioita haluamme tuoda esille päästäksemme niihin paremmin tai luodaksemme ympäristölle mahdollisuutta innostua samoista asioista. Jälkimmäinen on nykynuorison iso juttu. Tehdään lyhytvideo juttuja ja jaetaan niitä esim. TikTokissa.

           Itse olen ajautunut kotikaupungissani jonkinlaiseksi liikuntaan innostajaksi omalla esimerkilläni. Olen ollut yllättynyt vaikutuksistani, siitä miten kaupunkilaiset ovat innostuneet liikunta-ideoistani. Innostumalla itsekin liikkumaan kuin seuratessaan tempauksiani. Tämän blogin olen käsittänyt olleen ainakin osalle innostus oikeaan suuntaan - liikkumaan. Olen siitä enemmän kuin otettu. Mielestäni näihin minun juttuihin pystyy lähes kuka vain halutessaan. Täytyy vain haluta, silloin lähes kaikki on mahdollista.

          Olen ajoittain kirjoittanut lopettaneeni tavoitteellisuuden. Laitan nyt kuitenkin tässä omat tavoitteeni vuodelle 2020, sillä haluan tällä ilmaista miten ihminen voi milloin tahansa laittaa itsellensä tavoitteita ja tehdä sillä tavoin elämästään jännittävämmän ja innokkaamman. Nyt listaamani tavoitteet on sellaisia joihin uskon pääseväni. Lupaan tehdä jotain liikunnalista hullua, jos en pääse vähintään 6/8 määrään alla olevista tavoitteista. Mitkä ovat sinun tavoitteesi vuodelle 2020?


          COSMOKSEN TAVOITTEET 20201. Liikuntaa yli 600 tuntia
2. Yli 100 000 nousumetriä (v.2018 noin 47 000m+, v.2019 noin 70 000m+)
3. Iisalmi - Nivala noin 128km alle 14 tuntiin
4. NUTS Karhunkierros 166km alle 28 tuntiin
5. Vuorokaudessa yli 200km.
6. Kerätä pantteja 0,5senttiä/päivä, eli vähintään 183euroa.
7. PEP57km reitti alle 6h20min
8. Vertikaalitonni alle tunnin (matto 15% 6,7km)
Onni Vähäaho, Nivalassa 25.12.2019

6 kommenttia:

 1. Äijähän alkoi tykittää! Huikeeta settiä tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan vuoden päästä miten paljon tuossa asettelussa on ollut keulimista. Panttejen kerääminenkin vaatii jatkuvuutta.

   Poista
 2. Kovia on miehen tavoitteet vaikka ulkoiletkin ilman tavoitteita ;) Oma suunnitelma on juosta ensi kesänä 4:ssä Buff trail tour Finlandin kisamatkalla ja siihen päälle Karhunkierroksen pikamatka. Jos pääsen M40-sarjassa top10 sijoitukseen niin olen erittäin tyytyväinen. Pääasia kuitenkin kehittää itseään, nauttia reittien maisemista ja sosiaalisesta elämästä.
  Buffin kisoihin on pitänyt ilmottautua hyvissä ajoin niin olen huomannut, että tavoite karkaa liian kauas eikä osaa nauttia tästä hetkestä niin kuin Sorvojan Tommi hyvin totesi. Mielestäni pitää pystyä nauttimaan siitä perustekemisestä ja ennen kaikkea vapaa-ajalla pitää olla läsnä perheen arjessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin sinun puhuneen tavoitteiden tärkeydestä kohdallasi motivaation välttämättömänä tukena. Olenkin hieman ollut aistivani, että taidat olla kuitenkin nykyisellään entistä enemmän harjoittelusta nauttiva. Varmaan siihen on vaikuttanut hyvä kehityksesi. Ja myös harjoitteluvuodet addiktoivat.

   Hyvä, SievinAshtonEaton!

   Poista
 3. Siinähän sitä, sairauden hoitoon lääkkeitä.

  Minä lupaan luopua täysin kaikesta tavoitteellisuudesta 2020 aikana. Motivaatio kolmenkymmenen (30) juoksuvuoden jälkeen on valtava - luopumiseen.

  Onnea kaikille matkasta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkan rikkaus on mahdollisuus olla myös tavoittelematta mitään. 🌞 Hyvää Vuotta 2020 myös Nellimiin!

   Poista