tiistai 1. syyskuuta 2020

ELOKUU 2020 - TULEVAAN KATSOMINEN

            Jälleen on yksi kuukausi takana. Nyt elokuu merkkinen. Kuukauteen lähdin hiljalleen eskaloituneen takareisien vaivan saattelemana. Vasen takareisi oli juuri heinäkuun viimeisenä päivänä krampannut ja tilanne oli hieman huolestuttava. Elokuun alussa minusta tuntui, etten kisaa tänä vuonna ollenkaan, sillä Vaarojen maratonin 130 kilometrin ja yli viiden tuhannen nousumetrin kisaan ei vain lähdetä keskenkuntoisena, etenkään vammafocuksen osalta. 

            Kiitos Super PEP 2020 tapahtuman järjestelykiireiden elokuusta tuli siksi kevyt, että takareisien vaivat ovat lieventyneet merkittävästi. Olen pystynyt tekemään kivuttomia lenkkejä. Toki se kiristys edelleen tuntuu, mutta olen nyt toiveikas Vaarojen maratonin 130 kilometrin matkan suhteen. Nokka on sitä kohden. Haaste on mielestäni tosi kova, sillä kävin kesäkuun puolivälissä tutustuun sinne takaosaan ja hitto vie se on tosi raskas maasto. Iso-Sydänmaan reitin takaosa on rollaattoribaanaa siihen verrattuna. Syvästi kisan reittiä kunnioittaen lähden hakemaan ensisijaisesti läpi pääsyä. 

            Vaarojen maratonin 130 kilometrin matkan startti on pe 2.10. klo.18.00. Ensimmäinen kierros täytyy olla selvitettynä la 3.10. klo.7.30 mennessä. Kolmetoista ja puoli tuntia aikaa ensimmäiseen 65 kilometriin. Viisi kilometriä per tunti vauhti siis riittää. Kuulostaa naurettavan kevyeltä, mutta sitä se ei ole. Juuri tuossa niinkin kovan polku-ultraajan kuin Antti Rönkön kanssa keskusteltiin viestitse, että kelloa täytyy seurata, että ollaan ajoissa perillä. Toisaalta ensimmäisellä kierroksella täytyy vain varmistaa, että jaksaa toisen kierroksen. Yhtään - ei yhtään - saa höntyillä. Kiviniemen 39 kilometrin huollossa ei parane vielä irvistellä. Koko urakkaan on annettu aikaa 30 tuntia. Maali sulkeutuu la 3.10. klo.24.00

            Katsotaan innostuisinko kirjoittamaan jossain vaiheessa matkasta Vaarojen maratonin 130 kilometrin kisaan. Miten siihen valmistaudun ja mitä otan huomioon matkalla minulle uutta haastetta. Alla kuitenkin elokuun varsin kevyt määräinen ja tehoinen kuukausi. Etenkin nousumetrit lähes loistaa poissaolollaan. Varovaista lisäystä havittelen syyskuulle. Luotan kuitenkin, että alkuvuoden reilu nousutreenejen lisäys näkyy parantuneena valmiutena selvittää Vaarojen maratonin 130 kilometrin haaste.  

 

ELOKUUN SUMMAUS ALLA


                                       ELOKUU        VUOSI 2020 YHTEENSÄ


Ulkoilu tunnit              60,5h                  508,5h
Juoksu                    370,3km              3309,4km
Hiihto                         0,0km                197,3km
Lumikenkäily              0,0km                    9,0km
Kävely                       53,9km                179,1km
Pyöräily                   133,4km              1779,8km

Nousumetrit              3 856m                64
943m 

Pullopantteja                0,00e                    46,7e
(tavoite 183e/vuosi)
 
 
 

 
 Onni Vähäaho, Nivalassa 1.9.2020

4 kommenttia:

  1. Haastetta haasteen perään. Sitä ne vammatkin on. Toivotaan Onnea jokaiseen koitokseen ja vastoinkäymisen! Yo!

    VastaaPoista
  2. Vaaroja ajatellen sun kävelymäärä näyttää uhkaavan vähältä 😜

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä vaaroille valmistautumiseen!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Ja kyllä hidasta rymyä ja kävelyä pitää hiukan tässä harrastaa. Uutta kania ei ehdi enää lakista vetää, joten mentävä hieman harkiten tämä viimeinen kuukausi. Vaaroille vois olla hyvä sellainen tavoite, että eka rundin jälkeen 30-40 sija ja maalissa 20 sakissa. Eli varovasti matkaan. Uskon sen olevan helpompaa, kun näki mitä siellä takana on edessä. Ei tee mieli keulia. :=)

    VastaaPoista