torstai 16. helmikuuta 2023

NHL - MCDAVID LEIPOO IHAN MITÄ VAAN

             Jotain todella harvinaista ollaan laittamassa tällä kaudella tiskiin Edmontonin Connor McDavidin, 26.v, toimesta. Sitten kauden 1995-96 ja Mario Lemieux´n 161 pisteen ei ole kukaan pelaaja yltänyt +130 pisteen kauteen NHL:n runkosarjassa. Suurimman kasan pisteitä viimeisen 27 vuoden aikana on yhden kauden aikana kerännyt Tampa Bayn Nikita Kucherov, joka hurjasteli kaudella 2018-19 hulppeat 128 tehopistettä. 

            McDavidilla on nyt tätä kirjoittaessa 99 tehopistettä (42+57) 55 ottelussa, eli hän on tehnyt tehopisteitä keskimäärin 1,8 pistettä/ottelu -tahdilla. Tälla tahdilla pisteitä tulisi 148. McDavid on pelaaja joka nykyisten esitysten perusteella saattaa tulevilla kausilla rikkoa jopa 200 tehopisteen maagisen rajan. McDavidin luistelu ja pelinopeus on omalla tasolla. Joka pelissä hänellä on mahdollisuus tehdä jopa 5-8 tehopistettä. McDavid on aivan pitelemätön. Maalivahtien kasvot näyttävät todella punaisilta ja hikisiltä tuon hirmuhyökkääjän vaihtojen jälkeen. 

            Monien pelaajien tämän kauden hyvät pisteet näyttävät väkisinkin heppoisilta McDavidin rinnalla. Ajatellapa esimerkiksi Carolinan hienoa kautta pelaavaa Sebastian Ahoa. 46 pistettä. Se ei ole edes puolia McDavidin pisteistä. Entäs Mikko Rantanen? Ukko on ollut lumivyöryn kasvot. Muutamaa viime peliä lukuunottamatta isoja pisteitä harvase ilta. Rantasella 63 pistettä. Onhan se 28 pisteen ero Rantasen ja McDavidin välillä valovuosi noin 55 ottelun jälkeen katseltuna. Kuitenkin Mikkokin on sentään 97 pisteen vauhdissa. 

            McDavidin seuraava tehopiste on siis sadas tälle kaudelle. Se on kuudes kerta, kun McDavid saavuttaa 100 pisteen kauden. Samaan aktiiveista on pystynyt vain Sidney Crosby. Toki Crosbylla on vielä hienoinen mahdollisuus saavuttaa tällä kaudella jo seitsemäs 100 pisteen kausi upealla urallaan. McDavid on 10 vuotta Crosbya nuorempi. McDavid pistää kaikella tavalla molemmille poskille kaikille nykyaktiiveille. Mainittakoot, että herra Crosby on enää ainoastaan 26 pisteen päässä jättimäisestä 1500 tehopisteen rajapyykistä. Tästä hyvä aasinsilta seuraavaan näkökulmaan.

            McDavidin tämän kauden kolmas tehopiste oli hänen uran 700 tehopiste. Enää neljä tehopistettä lisää ja hän rikkoo tälle kaudelle jo toisen rajapyykin 800 tehopisteen muodossa. Ehkä hän päätyy tällä kaudella johonkin lähelle kahdeksaa ja puolta sataa. Voisiko hän jo ensi kaudella ylittää 1000 tehopisteen rajan? 

            Paljon on spekulaatiotakin siis, mutta se on varmaa - mikäli terveenä pysyy - että McDavid tulee lyömään tiskiin yhä ällistyttävämpiä uusia määreitä, mitä tehopisteiden keräämiseen tulee. Täytyy toivoa, että Edmontonista kasvaisi myös joukkueena tarpeeksi, jotta McDavidilla olisi realistinen mahdollisuus viedä joukkue omalla panoksellaan mestariksi jollakin kaudella. Paljon Edmontonissa on jo valmiitakin palasia, mutta joukkue on edelleen tietyiltä osin liian haavoittuvainen ja kapea, vaikka onkin parantunut ja leventynyt esimerkiksi viime kaudesta. 

        EI SANOJA - NAUTTIKAA

Onni Vähäaho, Nivalassa 16.2.2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.