torstai 8. marraskuuta 2012

JOENSUU TJ 9

             Kuten tuossa jo joitakin aikoja sitten tuli todettua, lähestyn Joensuun kisaa riskillä, reenaten omiin tämän hetken resursseihin nähden RISKILLÄ kovaa. Oon pikkasen pettynyt, ettei harjoitettavuuteni ole noussut toivotulla tavalla. Esim. samanlaisia kuukausimääriä on tullu vejeltyä kohta vuojen päivät. Ei mitään muutosta. Tosin kunto on noussu näillä vähilläkin määrillä ja monenlaista eteenpäin menoa on tapahtunu, joten ei tuosta määrien vähyydestä kannata tietystikkään isoa numeroa tehdä. Reenaa sen minkä voi s-tana. Jospa sitten ees vuonna osuis jo töppönen porrasta ylemmäs!

           27.10. tehdyn kestävyyden avainharjoitteen (+63km lenkura) jälkeen olen koitanut kehitellä viimeiselle kolmelle viikolle ennen Joensuu Night Run 12h -kisaa vauhtipainotusta. Tuo kestävyyden avainharjoitus sijoittui RISKILLÄ vain kolmen viikon päähän Joensuun kisasta. Siitä on ollut ensinnäkin palautumisen kanssa töitä - ja pirusti. Nyt oon jo mielestäni palautunut täysin. 


           Meneillään olevat viimeistelyharjoitukseni sisältävät normaalia perusmenoa enemmän tehoja, joten kroppa on nyt eritavalla kovilla, toipuessaan juuri kestävyys jytkystä. Vasemman polven ulkosyrjä on vähän tässä muutaman päivän ilmoitellut, muttei ole haitannu harjoittelua. Mutta kun riskillä vetää niin kyllä se kroppa pakkaa uikuttamaan aina jostakin. Toistaiseksi ei kuitenkaan mitään hätää, sillä pienet kropan kitinät ovat ns. hallinnassa.


            Eilen nassautettiin Hietapuolen Bekelen kanssa erittäin onnistunut kevyt peruspitkä = +25km 5:18 keskarilla. Harjoitus oli onnistuneen kevyt, sillä tuosta ei ollut ainakaan mitään haitttaa tämän päivän SHOKKI-VETOHARJOITUKSEEN. Lähdin nimittäin veteleen tänään tonnin vetoja melkein suoraan herättyäni. 10x1000m tuli heilautettua 4:20 keskarilla. Hitain 4.29, nopein 4.08. Eli tuollaista 10km testivauhtia = melko kevyttä vetohommiksi. Ajankohta oli siksi erikoinen, jotta olin jopa ihan TYYTYVÄINEN tuohon settiin. Enhän ollu ennen ees saanu koskaan vedettyä kymmentä vetoa samassa vetoharjoittelussa. Palautukset pidin alle minuutissa - jossain 40-50sek. tietämissä, joka tietysti lisäsi harjoituksen raskautta. Tehot eivät nousseetkaan maksimissaankaan kuin puolimaratonin tehoalueelle.


             Nyt vain jaloille pari päivää TÄYSLEPOA, kuten alustavassakin ohjelmassa oli tarkoitus. Tässä alkaa olla kaikki riskin paikat tongittuna. Jos ees tiistai-iltamassa oon perusvoinnissa mm. jalkojen osalta niin silloin kaikki on erittäin hyvin.     +110km/12h tuntuu edelleen sopivalta viralliselta tavoitteelta.


            Maanantaina oon menossa kehonmittaus tuomiolle. Katotaan miten paljon vielä on liikaa rasvaa äijässä. Kilpaurheilijoillahan se on ALLE 8%, kuntokilpaurheilijoilla 8-10% ja esim. mulla oli vielä viimeksi +15% = pullamössöjuoksija. <-Tämä on ehkä vaikein kehityksen kohde, saada rasvaprosentti edes kohtuu tasolle = 10% hujakoille. Paino on tässä heitelly molemmin puolin 78kg = AIVAN LIIKAA. Onneksi mulla on joku haju, miten sitä rasvaprosenttia saa alas. Vastauksen tarjoavat tiet ja polut. Sopimus tulevasta on tehty!


           Seuraavassa blogissa kenties Movember päivitystä... Onko siellä muilla kalapuikkoa ilmestynnä nokan alle - hä? tä? Laittakaapa viiksi kuvia e-mail niin teen vähän kuvakavalkaadia ilman, että tunnistaa naamavärkkiä, hä?


          Joensuun jälkeen onkin tarkoitus siirtyä RAUHALLISEEN perusharjoitteluun. Koitan löytää ratkaisut, miten oppisin harjoitelemaan EDES vähän enemmän. Kenties siihen tarvitaan parin päivän KATABOLINEN välitila = mietintämyssy?
 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 8.11.2012 
   

4 kommenttia:

 1. Täällä ottaa jonte lakkia kouraan. Kaveri on tikissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohtelijaisuuvesta! Et sinäkään kaukana oo... eikös sitä melekeestä olla samanlaisessa tikissä? Voi että olen innoissani tulevista haasteista = mm. Joensuusta ja tulevista tavoitteista. Koitetaan kasvaa pikku hiljaa juoksijoiksi. :=) Millä luokalla ollaan? Kolmosella, 12-vuotisessa peruskoulussa? heh,heh...

   Poista
  2. pikkasen rupee jo sängellä oleen ;)
   Oikeen hyvää valmistautumista joensuuhun, itelläkin on paikat palautuneet Wihan jälkeen. Juoksu rupee oleen jo rennompaa, kuiteskin ollut ihan maltillista treeniä. Peruskunto kausi alkamassa, ehkä vielä yksi mara "pitkiksenä" tälle vuodelle. Hyviä isienpäivää Onnille ja kaikille lukijoille.

   Poista
 2. Kiitos samoin, Timppeli ja muut isät! Ps. Mulla loppuu 6.12. yöt joten Kuopion maraton kuopattu lopullisesti. Pk-jaksoa päin Joensuusta toivuttuani, aikanaan. Ps2.Jottain karvaa ilmestynnä tosiaan näköjänsä ihtellekki tohon kärsän alle.

  VastaaPoista