perjantai 10. tammikuuta 2014

POISTUNEET 2013 Vol.2/3

                       Poistuneet 2013 sarjan 1/3 ja 3/3 linkit...


1.5.2013:   Chris "Mac Daddy" Kelly, 34, muistetaan Kriss Kross rap-duon toisena jäsenenä. Hän nousi duon toisen jäsenen, Chris "Daddy Mac" Smithin kanssa maailmantietoisuuteen 13-vuotiaana kappaleella Jump. 
                 Kappale oli kahdeksan viikkoa listaykkösenä. Pojat yhdessä - ja erikseen - yrittivät vielä uudellakin levyllä, "Da Bomb", mutta se ei oikein lyönyt läpi. Sen sijaan vuoden 1996 "Young, Rich and Dangerous" menestyi kohtalaisesti.

                   Pojat loivat muodin, jossa farkkujen takataskut ovat edessä. Chris kuoli huumeiden yliannostukseen.

2.5.2013:   Jeff Hanneman, 49, muistetaan kuuluisan hevibändi Slayerin kitaristina ja biisien säveltäjänä. Hanneman oli hyvin kiinnostunut sodasta. Hän keräili sotavälineitä vapaa-ajallaan. Monet hänen säveltämistään kappaleista käsittelivät sotaa. Kuten esim. "Angel of Death ja Raining Blood". 
                 Hän kuoli maksakirroosiin. Hanneman käytti paljon alkoholia ja kärsi masennuksesta.


18.5.2013:   Mika "Micky" Kauppinen, 44, tunnettiin kuuluisan suomalaisen yhtyeen, Hausmyllyn laulajana.                        

Micky aloitti uran Katri Helenan äänimiksaajana. Mickya luonnehditaan Hausmyllyn kantavaksi voimaksi ja ilopilleriksi. Hän toimi myös yhtyeen managerina.

                    Micky kuoli hänen veljensä lausunnon mukaan sairaskohtaukseen ainakin vuoden kestäneen vakavan sairauden jäljiltä.
20.5.2013:   Ari Huumonen, 57, oli suomalainen menestynyt kiekonheittäjä, joka viskasi itsensä kolme kertaa Suomenmestariksi. Uran kohokohta oli kuitenkin Helsingin MM-kisat ja komea neljäs sija omalla ennätystuloksella, 65,44.  

                    Huumonen lopetti maineikkaan uransa 1988 ja toimi urheilu-uransa jälkeen Hämeenlinnan kaupungin liikuntapaikkojen hoitajana.

23.5.2013:   Väinö Raudaskoski, 90, oli nivalainen kansanedustaja. 
           Hän toimi Keskustapuolueen kansanedustajana vuosina 1975-1987. Lisäksi Väinö toimi lukuisissa muissa johto -ja luottamustehtävissä. Siviiliammatiltaan jämpti mies oli maanviljelijä.

4.6.2013:   Pekka Hämäläinen, 74, tuli tunnetuksi pitkäaikaisena Suomen Palloliiton puheenjohtajana, kaiken kaikkiaan peräti 12-vuotta (1997-2009). Lisäksi hän kuului mm. UEFA:n komiteaan. Hänellä itselläänkin oli pelaajataustaa. Pekka voitti pelaajaurallaan Suomenmestaruuden v.1961 HIFK:ssa.  

                 Siviilityössään hän oli Elintarviketeollisuusliiton toiminnanjohtaja ja ammatiltaan varatuomari.


12.6.2013:   Jiroemon Kimura, 116, oli maailman vanhin henkilö viimeisinä kuukausinaan elossa ja kaikkien aikojen vanhimmaksi elänyt mies varmuudella. Hän oli samalla viimeinen 1800-luvulla elänyt mies.
                    Kimura kertoi 114-vuotissyntymäpäivänään - siis huom! kertoi! - selvinneensä vuoden 1927 Kioton maanjäristyksestä, jossa kuoli 3000 ihmistä.
                   Hän teki elämänsä aikana töitä mm. maanviljelijänä ja postivirkailija. Pitkän iän salaisuutta häneltä oltiin kysytty monesti. -"Ehkä se johtuu auringosta. Katselen aina ylös taivaalle, sellainen minä olen." Oli Kimura vastannut kysyjilleen.


27.6.2013:   Don Baizley, 71, tunnetaan Suomessa monen suomalaisen NHL-pelaajan agenttina. mm. Jari Kurrin, Saku Koivun ja Teemu Selänteen. Baizleyn, Winnipegiläisen lakimiehen, agenttiura sai kuitenkin alkunsa siitä, kun ruotsalaiset, Ulf Nilsson ja Anders Hedberg tarvitsivat 1970-luvulla apua sopimusasioihinsa tullessaan WHA-liigaan Winnipegiin. Ruotsissa toiminut lääkäri Gerry Wilson oli suositellut Baizleyä.  

                   Harva suomalaispelaaja, joiden asioista Baizley vastasi, pystyy puhumaan nyt Baizleysta ilman palaa kurkussa. En minäkään. Baizley oli aina luotettava ja leikkisä, mutta äärimmäisen hyvin asiansa osaava agentti. "-Teemun on pakko olla hyvä", sanoi Baizley leikillään Helsingin Sanomille Winnipegissä joulukuussa vuonna 2011. "Hän on pitänyt saman agentin koko uransa ajan huonoista sopimuksista huolimatta." Samaa pystyttiin aina sanomaan toisinpäin myös Don Baizleysta.


2.7.2013:   Lisää erityisen koskettavia kuolemia. Paul Lorieau, 71, on yksi historiallisesti merkittävin kansallislaulaja kaikki urheilulajit huomioiden. Huikea 30-vuoden sessio Edmonton Oilersin otteluiden kansallislaulajana läpi kaikkien mestaruuksien.
                  Lorieau tuli tunnetuksi tapahtuman yhteisestä jakamisesta. <-Kuinka tuota pystyy katsomaan kuivin silmin??? Hän antoi usein yleisön osallistua lauluun, pitämällä joskus pitkänkin ajan mikrofoonia yleisöä päin. Hienona kanadanransklaisena herrasmiehenä Paul lauloi O Canadan osaksi ranskaksi aina Montreal Canadiensin vieraillessa Edmontonissa.
                 Lorieau jätti jäähyväiset saattohoitokodissa ruokatorven syövän uuvuttamana, perheen ympäröimänä.


5.8.2013:   Shawn Burr, 47, pelasi NHL:ssä 16 kautta, 878 ottelua ja teki 440 (181+259) tehopistettä. Hän oli ns. voimahyökkääjä. Burr pelasi Detroitin. Tampa Bayn ja San Josen riveissä. v.1990 Burr pelasi Kanadan MM-joukkueessa.  

                   Burrille todettiin leukemia (verisyöpä) helmikuussa 2011. Hän toipui sairaudesta luuydinsiirron ja kemoterapian jälkeen, mutta syöpä uusiutui seuraavana vuonna. 5.8.2013 Burr kaatui kotonaan ja kuoli saamaansa aivovammaan.
                   Tässä Shawn Burr tribute.


7.8.2013:   Vasily Tikhonov, 55, oli Suomessa hyvin tunnettu valmentaja. Sen lisäksi hänet tunnetaan Viktor Tikhonovin poikana. Vasilyn Viktor-poika puolestaan on pelannut NHL:ssä kin ja on pelannut nyt kolmatta kautta SKA St. Petersburgissa, KHL:ssä. Vasilyn Viktor-poika toimi mm. tänä vuonna Venäjän EHT-joukkueen kapteenina ja tuli valituksi äskettäin Venäjän Olympiajoukkueeseenkin. 
                   Vasily valmensi Suomessa Ässiä 1990-1993. Kävi välillä mm. NHL:ssä San Jose Sharksien apuvalmentajana. Rauman Lukkoa Vasily valmensi 1998-2001. Myöhemmin hän työskenteli Venäjällä eri valmennustehtävissä.
                   Vasily kuoli pudottuaan kerrostalon neljännessä kerroksessa sijainneesta asunnostaan.


19.8.2013:   Matti Murto, 64, on Suomen jääkiekkoleijona nro.77. Murto pelasi 18 kautta HIFK:n paidassa ja voitti huikeat viisi Suomen mestaruutta. HIFK on jäädyttänyt Murron pelinumeron 17. Murto pelasi myös kuusi kertaa MM-kisoissa ja kaksi kertaa Olympialaisissa.

                    Murto kuoli ruokatorven syöpään.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 10.1.2014 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.