perjantai 2. syyskuuta 2016

"LN" -RIIPPUVUUS

                    Olen ollut elämässäni riippuvainen milloin mistäkin. Vedän rajan siihen, että kerron vain siitä, mihin olen nyt riippuvainen. Jätän kaappini kiinni - annan luurankojen kolista ommiin-nimmiin.

                    Näin flunssassa sitä pohtii riippuvuutta juoksemiseen, tai liikkumiseen ylipäänsä. Mitä "voiton puolella" olevassa flunssassa haetaan hikoilemisella? Onko se riippuvuutta juuri siihen - hikoiluun vai mikä on riippuvuuden focus. Onko se tunne, kun saa vetää treenikamojen tuoksut vartalonsa ylle? Onko se kaipuu tuntea olevansa hetken ilmassa - kahden askeleen välissä? Onko se tarve olla hetken yksin? Vai onko se vain sairautta, nimeltään "LN" liikuntanarkomaani?

                   Oli riippuvuuden spesifi tekijä mikä tahansa, tunnustan olevani ainakin lievästi LN:ää "sairastava". "Voiton puolella" olevassa flunssassa harjoittelemisesta on vuosien ajalta erilaisia kokemuksia, joita sitten koittaa "kaiken järjen" mukaan "hyödyntää". Toisin sanoen keksiä itselle jokin "pätevä" selitys päästä hikoilemaan. Totuus taitaa kuitenkin olla se, että järkevin ratkaisu taitaisi olla se, että odottaa koko flunssa ohi menneeksi ja senkin jälkeen ottaa vielä 2-3päivää kevysti.

                   Kevyesti ottamisestakin tulee jotain mieleen. Kuulostaako tutulta? Kisa tai joku muu kova puristus (esim. Karhunkierros tms kova omatoimi pinnistys) on ollut kuluneella viikolla. Suluissa sanattomat totuudet:  Lausut ääneen, että pitää AINAKIN (tuskin sitäkään) ensi viikko ottaa KEVYESTI (eka lenkin alku korkeintaan) ja sitte kahtua jos seuraavalla viikolla jo VAROVASTI KOKEILISI NORMAALIA HARJOITTELUA (vetäisi jo pilli auki).

                   Olen tyytyväinen, että olen saanut pidettyä ihtiäni jokseenkin aisoissa, onnistumatta siinä kuitenkaan täysin. Flunssaisena harjoittelusta lihakset palautuvat hitaasti ja harjoittelun hyödyt ovat hyvin kyseenalaiset. Mielenvirkeyttä/terveyttä maksimissaan.

                  Mikä sitten on viisasta flunssaisena? Siihen on helppo vastata: Uni. Sitä nautinkin viime yönä 11h. Edelleen nousee hieman limaa, mutta "voiton puolella" olevaan flunssaan se kuuluukin. Viimeiset räät pois. :) Sen olen itselleni luvannut että max. 10km kevyttä hölkkää tänään ja vähän tunkkausradan mittausta. LN -riippuvuuden mittarina täytyy käyttää myös puheet/kirjoitukset/lupaukset vs. toteutukset -mittaria. Katsotaan miten käy.

klikkaa ->>> TÄSSÄ LÄHTEE 10 SENTTIÄ VYÖTÄRÖLTÄ NIIN ETTÄ HEILAHTAA!!!

 Onni Vähäaho, Nivalassa 2.9.2016           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.