lauantai 11. toukokuuta 2019

TJ12 KUUSAMO - 2h JÄNIS PUOLIMARATONILLA

             Viimeinen korostetun lepsu pari tuntinen. Siltä kuulosti setti, kun puolimaratonin 2h jänikseksi lupasin ja ryhdyin. Ja siltä se tuntuikin, keskisyke oli sauvakävelyluokkaa ekan 11km ajan. Sitten olin tilanteessa, jossa jänistettävät oli jo yli puoli kilsaa perässä, joten tempasin yhden alle vitosen kilsan ja otin seuraavan jantterin kiinni. Siinä sitten napsuteltiin reilu neljä kilsaa mukavia puhellen ja sopivasti  nippa-nappa alle 2h vauhtia mennen.

             Mutta reitti, jonka piti olla ennallaan ei ollutkaan. Ohjausta vanhaa reittiä pitkin ei ollut, joten pikitietä kierrellen matkaa kertyi extrana, mutta ihan varmaksi en osannu sanoa paljonko.

             Kilsa ennen Alilansiltaa totuus valkeni. Mittarini piipasi kilsaa ennen siltaa 15km ja sillalta olisi vielä kuusi maaliin, eli yhteensä 7km jälellä ja minä noin 1:59h vauhdissa 21kilometrille. Vähän humoristisestikin otin asian niin, että kahteen tuntiinhan tämä valmistuu, oli matka mikä oli ja niinpä vain hanaa ja kilsan lisämatkaa kuroon kiinni ajassa. Eli noin 4:30minuuttia, kun hyvää oli vajaa minsa. Alle vitosen kilsoja tuntui huutavan, joten laittelin sitten niitä jonoon. Otin kilsan edellä juosseen kaverin kiinni kolme kilsaa ennen maalia. Laskin, ettei vielä tämänkään juoksijan vauhti vie alle kahden tunnin, joten jatkoin omaa vauhtia.

             Lopulta jäi vimppa kilsalle reipas kuusi minuuttia aikaa ja siinähän ehti kulijailla ja käveleskellä, sekä lopussa kannustamassa olleita tuttuja puhutella. Lopuksi sitten maalilinja yli ajassa 1:59:59. Mukava tapahtuma. Eihän näissä matka niin justiinsa ole. Saipahan juosta kilsan pidempään ja vähän lopussa reippaamminkin.

             Neljä vuotta sitten kilsaa lyhemmällä puolimaralla keskisyke oli 131 (keskivauhti 5:40min/km), nyt keskisyke 123 (keskivauhti 5:26min/km) vaikka kilsan pidempi matka. Aika molemmissa 1:59:59, joten peruskunto on noussut hyvän hypyn neljässä vuodessa. Kiva juttu, sillä samalla olen myös vanhentunut neljä vuotta.

             Tästä on kiva jatkaa ulkoiluja.Onni Vähäaho, Nivalassa 11.5.2019                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti