perjantai 18. toukokuuta 2012

ULKOILUN KAUTTA MM-VÄLIERÄÄN

                 Huomenna lauantaina aloitamme Pyssymäellä klo.8 kiertämään 1,2km lenkkiä kevyesti hölkkäilemällä ja kävelemällä. Ainakin neljä varmaa tulijaa on jo ilmoittanut tulevansa mukaan ulkoilemaan. Minä, poikani ja Jay Leno olemme sen lähemmäs 6h siellä palloilemassa. Eli sakkia on rinkulaa kiertämässä aina n.klo.14 saakka. Suomen välieräpelihän alkaa klo.14.30, joten siitä ehtii hyvin mukaan peliin. Ja mikä parasta, mukavan annoksen liikuntaa, ulkoilmaa nauttineena.

              Tietysti jokainen tulee omin tavoittein, mutta esim. Jay Leno aikoo huomenna vaan kävellä rennosti. Reitillä on korkeuseroa 25m, joten kuntoa tulee kävelemälläkin. Itse vedän myös huomenna erittäin kevyesti. 25min kevyttä hölkkää + 5min kävelyä. Kokeilen myös nauttia 250kcal/h erilaisia eväitä - suolaisia ja makeita, sekä juoda nesteitä 0,66L/h. Tässä, kun on oiva paikka kokeilla taas varsinkin noita erilaisia eväitä, mitä sitä maha vetää ja mitä ei.

             Itselläni tuo jalka on oikutellut edelleen, joten on syytäkin ottaa kevysti, vain kilometrejä ja harjoitustunteja keräten. Totuttaa jalkoja edelleen sietämään paremmin pitkäkestoista liikkumista, kohti heinäkuun 24h kisaa. Myöskin leposykkeeni on edelleen n.10 pykälää korkeampi kuin mitä se maaliskuussa parhaimmillaan oli. Huhtikuun kolme flunssaa ovat pääsyynä tuohon. Koholla oleva leposyke on myös elimistön signaali koventuneesta harjoittelusta. Joten nyt on hyvä paikka "vain" ulkoilla kevyellä teholla.

              Toivottavasti mahdollisimman moni hakee hyvänolon tunnetta huomenna Pyssymäeltä ennen Suomen välieräpeliä. Huomiseksihan on luvattu auringon paistetta aamusta alkaen. Klo.8 aikoihin on luvattu n.+7/+8 astetta ja lämpötila nousee siitä kaiken aikaa. Eli hyvä päivä liikkumiselle, säänkin puolesta.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 18.5.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti