torstai 11. lokakuuta 2012

ENNEN VAELLUSTA

                           On ollunna kiirusta. Työvuoroa toisen perään sunnuntaista asti. Lauantaina tuli lenkkeiltyä +37km ja sekin tuntui säärissä. Jalat ovat olleet rasittuneet, tietysti lauantaistakin vähän, mutta ennen kaikkea vajaaseen 2kk:n pukatuista kolmesta kisasta (1x24h kisa, 1xmaraton ja 1xpuolimara). Ei meikän jalat kestä vielä moittimatta moista kisailuputkea. Tietysti tuo 24h kisahan siellä eniten verottaa pohjalla.

                 Tämän viikon alaku oli tarkoituskin ottaa melekeen levon kannalta. Jaloille-armoa-päivät. Taidokasta kehon kuuntelua? Heh,heh... Toisaalta, perheen kalenteri oli nii-ii-iiin kinkkinen, ettei siellä paljon talvisodan kaltaisia ahtaita rakoja väljempiä ollunna tarjollakaan. Niinpä tuli sitten tässä lepuuteltua koipia. Vasta hädin tuskin +30km kasassa hölökkää tälle viikkoa. Tänään tosiaan kuluki tuolla pimiässä yllättävän rapsakkaasti perus jolokottelua ohtalampun kera, välillä metsäpoluillakin piipahtaen = alle 5min kyytejä +12km. Ihan jees meininki siis vauhtiosastolla etanalle.

                 On tässä ollu tuo viikonlopun lähestyvä vaellus enempikin mielessä. Kauhia täpinä jo päällä. STARTTI lauantaina klo.7.00. Lähetään Jonte-Konden kanssa vaeltaan ja seikkaileen.

                 Aluksi oli tarkoitus vetää keveillä juoksurepuilla ja kengillä pääasiassa juosten tuo n.80km heilautus. Tuohon kuuluu yölepo. Oli tarkoitus ripotella välille makkaroita ja vesiä ym. kätköihin. Noooo... sitten tuli vähän molemmille sellainen ekstriimi-fiilinki, että otettaski kaikki kantoon. Jossain vaiheessa taisi olla, että osa kantoon, mutta lopen aateltiin kokeilla olla niin anttirokkia, että kaikki lähtee kantoon! Sehän tietää tietysti sitä, että se on lähes 100% kävelyvaellus. 

                 Juomatkin ajatellaan kantaa mukana. Ja tarvittaessa juuan väliltä lammista, virtaavista ojista, järvistä, missä sitä nyt tuolla luonnossa on. Otetaan pikku pannu tai pakki völijyyn ja keitellään vesi notskilla. Täräytetään kahtokaas valakia aina kun siltä tuntuu ja tarvetta ilimenee. On tuolla reitillä aika tiukkoja neva-osuuksia. Käytiin tänään kahtoon yhtä pientä "kuivaa nevaa", joka oli meleko-meleko-märkä, siis tosi märkä. Tänä vuonnahan heinäpellotkin ovat märkiä, ei ihme, että myös nevat. Ylitämme tuolla vaelluksella myös märkiä nevoja. Niinpä kenkävalinta kallistui vaelluskengistä vaellussaappaisiin. Otan mukaan myös sauvat. Voi olla, että joutuu vetään mikamyllylää suolla. Ja voihan niillä sauvoilla tuikata tiukan paikan tullen vaikka kiimasia supikoiria tms. jos iholle käyvät!

                    On kyllä aivan malttamaton fiilinki! Käytiin tänään viemässä S.O.S-paketti autiotuvan kupeeseen kätköön = 3x2,0Litraa vettä. Elikkä mamoilua, joo. Mutta me käytämme tuota vain jos on pakko. Lähdemme siitä, että luonnosta otetaan lisä vettä, jos tarvitaan. Tuleehan siinä samalla vähän askartelua tuolle reissulle, hä? tä? Tässä pari kuvaa tämän päivän tiedustelukävelyltä...






                  Tulleepi varmaan hyvä Pk-lenkki. Minun Vikingin vaellussaappaat painaa jo pelekästään 2,4kg. Siihen, kun tempastaa reppu, makuupussit yms. kantoon niin hyvän matkaa toiselle kympille vissiin menee lisäpainot. Saa nähä mahtuuko tuon reissun jälkeen pohkeet hengittään housuissa, heh.

                 Tästä vaellussuunnitelmasta vielä vähän pähkinänkuoressa: Lähtö lauantaina klo.7. Viimestään illasta (toivottavasti keritään aika lähelle yöpaikkaa valosalla) perillä yöpaikassa. Aamuvarhain, ehkä jo pimiällä lähtö kotia kohden, jonne vielä mehtävoittoista matkaa sunnuntain puolellakin n.30km. Riippuen harhametreistä, matkaa tulenee yhteensä n.76-80km. Katsotaanpa sitä ja muita tunnelmia sitten reissun jäläkeen!

                EDIT: Vaelluksen aattona vielä melko täydellinen varuste katsaus:

Päällä olevat... Sukat, alushousut, juoksutrikoot, kevyt, pitkähihainen tekninen paita, kevyt tuulitakki, hanskat, juoksupipo, silmälasit, sykekello + vyö, Vikingin vaellussaappaat (2,4kg), otsalamppu, sauvakävelysauvat, tuomarin pilli äärihätätilanteita varten ;)

Taskuissa... 2ltk tulitikkuja, nenäliinoja silmälaseja varten, vähän ässä-mix-karkkeja, purkkaa ja kosteuspyyhkeitä 2pkt.

"Taisteluvyö-osa"... 2x0,5L Coca-Colaa, 2x0,33L vettä, linkkari, puukko, energiapatukoita n.7-8kpl, 1geeli, 1pkt Tuc-keksejä, kännykkä, purkin aukasija, 1ltk tulitikkuja, C ja D-vitamiineja, magnesium tabl., suolatabl., buranaa ja maitohappobakteeritabletteja.

Reppu... Kartat, Kevyt hengittävä kerrasto, 2xalushousut, sukat, villasukat, pipo, säilykelihapurkki, irtokarkkeja n.300g, 3pkt makkaraa, 3x0,33L alkoholitonta olutta, SunMaid -rusinoita paketti, suklaalevy, iso purkka pussi, 8 pikakahvia, 2 suklaapatukkaa, 2,2L vesi-malto-mehujuomaa (n.350kcal), hammastahna, astmalääkkeet, nuotiopannu, kuksa, muovipussi, makuupussi, wc-paperirulla, kynttilöitä x5, idealsidos, latausadaptori + piuhat, pattereita, sinappi... Jos jotain unohtu niin en vastaa siitä millään lailla. :)

YHTEENSÄ 18,5kg.
  Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 11.10.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti