perjantai 19. lokakuuta 2012

ULTRAVAELLUS 2012 ???

         Vajaa viikko sitten vaelletun CosJon -vaelluksen opit ja kokemukset ovat tuoreessa muistissa. Olen laatinut kokemuksien perusteella marraskuun 17-18 päivälle seuraavan vaelluksen. Vaellus kestää yötaukoineen päivineen n.36h. Eli se alkaa La 17.11.2012 klo.5 Nivalan nuorisoseuratalon pihalta. Ja päättyy samaan paikkaan Su 18.11.2012 klo.17.


              Vaellussuunnitelmani on tehty siten, että pimeän osuudet tulevat MINULLE tutuille maastoille. Eli mitään totaali eksymisvaaraa ei ole. Lisäksi majoittuminen on minulle tutussa yksityismökissä, jonne mahtuu levittäytymään, tavarat purkamaan ja nukkumaan ainakin helposti neljä karpaasia. Mökin pihalla on myös sauna. Joten perillä voi myös SAUNOA!! Mökki on järven rannassa, jossa on myös ihan hyvä makkaranpaisto laavu, kahvinkeitto tai ruoanlaitto laavu.


            Vaellusreitti on maastoltaan helpompi kuin mitä oli CosJon -vaelluksessa. Ilman kumppareita vaellusta ei voi kuitenkaan viedä läpi. Jonkin verran lyhyehköjä nevapätkiä on välillä. Reitti on, etten sanoisi hyvin KUTSUVA ja sopiva. Mukaan tarvii ottaa pakollisena myös makuupussi. 


             Olen laskenut, että olemme perillä n.12h:ssa. Eli La klo.17. Takaisin lähtö on sitten viimeistään sunnuntaina klo.5. Toki voidaan lähteä lyhyemmänkin yötauon jälkeen, jolloin olisimme aiemmin myös takaisin Nivalassa ja nuopparin pihalla.


             Matkaa on suuntaansa n.43km ja ehkä maksimissaan mahdollisten suunnistusmutkien kera n.48km. Eli koko reissu yhteensä n.86-96km. Piirtelin aika nopiasti suurpiirteiset kartat, joilla on kyllä aika helpohkot suunnistusosuuvet, joten ylimääräisen matkan osuus pysynee kohtuuvessa. 


             Tässä reitti Keskusta -> Pesänevantie (moottorikelkkareitti) n.23,5km todellisuudessa + mahdolliset suunnistus mutkat päälle... Ja loppuosa, eli Pesänevantie -> Pirttiveden määränpää n.19,5km. Tuo on itse suunnitelemani reitti. PIIRRÄN tarkemman reitin, jos vaellus toteutuu. 


             Eli otan max.3 kaveria mukaan. Vaellukselle haluavat voivat tehdä vapaamuotoiset hakemukset. Mielellään mahdollisimman pian, sillä mikäli en saa tätä vaellusta toteutettua (vähintään yksi kaveri mukaan) niin skippaan tän vaelluksen ja menen jolokotteleen samana viikonloppuna Joensuuhuun 12h kisan


             Vielä tästä vaelluksesta huomioita: Vaelluksillani on toimittu AINA tiiminä. Eli kaikki juomat ja eväät ovat käytännössä yhteisiä = autetaan AINA kaveria, jos joku apua tarvii. Pyrin myös tulkitsemaan retkikunnan vireystilan ja pitämään taukoja/vauhtia sen mukaan.


             Tavoite vauhtimme on 4km/h. Taukoajat tulevat kertyneestä etumatkasta "4km/h jänikseen". Maasto on sellaista, että etumatkaa tulee. 4km/h = 15min/km.


    LÄHETÄ HAKEMUS RETKELLENI!!! ->>> onni.cosmos@gmail.com


HUOM!!!!!!!!!

 
EDIT: PÄÄTÄN YLIHUOMENNA, ELI SU:na 21.10.2012 kumman teen VAELLUKSEN vai JOENSUUN 12h... JOTEN ILMOITA SU 21.10. Klo.21 mennessä, JOS OLET KIINNOSTUNUT vaeltamaan 17-18.11.2012.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 19.10.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti