tiistai 3. joulukuuta 2013

COSMOKSEN NHL-TARINAT, vol.1

                          Olen pitkään miettinyt jopa kirjan kirjoittamista NHL-tarinoista. Ajattelin projektin ensi askeleena julkaista blogiini oman sarjan NHL-tarinoista. Mieluusti otan myös kommenttia ja lukijoita mukaan, keitä tämä aihe nyt kiinnostaa. Tästä alkaa Cosmoksen NHL-tarinat sarja.

                             HATTUTEMPUT


              Hattutemppu molempien joukkueiden pelaajille samassa ottelussa on sangen harvinaista. Tammikuussa 1919 Montreal ja Ottawa pelasivat vastakkain. Ottelu päättyi Montrealin 10-6 voittoon. Tuossa ottelussa hattutemppuun ylsivät niin Canadiensien Didier Pitre kuin Ottawan Jack Darragh´kin. Kumpikaan noista hattutempun tehneistä pelaajista ei tehnyt urallaan runkosarjassa yli 100 pistettä, joten hatut eivät lentäneet muutenkaan tiuhaan jäälle heidän ollessaan kaukalossa. Siitä huolimatta Darragh voitti urallaan peräti neljä Stanley Cupia ja Pitrekin yhden. Hauska yhteensattuma myös se, että molemmat nimettiin Hockey Hall of Fameen samana (1963) vuonna! Noiden hattutemppujen jälkeen kului yli 87 vuotta ennen kuin nähtiin vastaavaa.

               Lokakuussa 2006, kun Edmonton ja San Jose kohtasivat, San Josen Jonathan Cheechoon hattutemppu oli laiha lohtu, sillä ottelu päättyi Edmontonin 6-4 voittoon Ryan Smythin hattutempun myötä. Edmonton nousi ottelussa 2-4 tappioasemasta vajaassa 16minuutissa 6-4 voittoon, mutta se oli vielä hyvin pientä... Smyth nimittäin teki samalla HUIKEAN ennätyksen. Smyth rikkoi Wayne Gretzkyn Edmonton Oilersin seurahistorian, vuonna 1981 tekemän, nopeimman hattutemppu ennätyksen tekemällä hattutempun 121 sekunnissa!!! Smyth rikkoi samalla myös 500 pisteen rajan runkosarjassa.

 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 3.12.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.