sunnuntai 15. joulukuuta 2013

SOKKOSEISKA Vol.2 TIISTAINA - MUKAAN!??!

                       Ajattelin ensi tiistaina, eli ylihuomenna tehdä nyt toista kertaa "Sokkoseiskan". Eli siinä on tarkoitus yrittää juosta jokainen kilsa edellistä nopeammin. Toinen tärkeä pointti on, ettei kelloon saa juoksun aikana katsoa. Km-äänimerkkipiippaukset on hyvä olla päällä. Eli Tiistaina Uikko-Amisristeykseen klo.19 kaikki halukkaat mukaan. Sokkoseiska alkaa ja päättyy Wanhanpirttirannan tien pään kohdalta, jalkakäytävältä, läheltä autokoulua. Laitan tähän kuvakaappauksen reitistä. Ilman gps-kelloa testin tekeminen on jos ei mahdotonta niin hankalaa.
KLIKKAAMALLA KUVAN PÄÄLLÄ SAAT KUVAN ISOMMAKSI!!!
 REITILLÄ ON SIIS KOKO MATKALLA KATUVALOT :=)))

                  Eli juostaan jalkakäytävää ja jatketaan Haapaperän jalkakäytävää Haapa-Puu viitan kohdalle ja käännytään takaisin. Tässä vielä karttalinkki.


                      Sokkoseiskassa kannattaa ekat kilsat kiihdyttää vauhtia tosi varoen, jotta on mahiksia parantaa kilsa-aikoja vielä viimeisillä kilsoillakin. Tämä on hauska tapa tehdä reippaampi, kiihtyvävauhtinen lenkki. Kaikki mukaan!!! Voidaan vaikka loppuverryttelyä tehdä sitten yhdessä lisäksi, jos on intoa.

                      Tähän jatkoksi tulee sitten lyhyt referaatti sokkoseiskan jälkitunnelmista ja omista ajoistani....    
                     ... Sokkoseiskan tunnelmia. Viime viikon +140km viikko painoi jonkun verran. Tosin yllättävän vähän. Kävin tuntia ennen sokkoseiskaa verryttelemässä samalla suunnalla 9km lenkuran. Funtsin, kummat laittaisin, nastalenkkarit vai tavalliset. Alusta oli täysin lumeton. Suurimmaksi osaksi mustaajäätä paljaalla asfaltilla. Sen päälle oli ripoteltu aika reilusti jarrusoraa. Hmmm... nastoille tuo keli oli sellainen, ettei mustanjään alta ihan maksimipitoa tullut, mutta hieman yllättäen lenkkareilla olikin maksimi pito! Sokkoseiskaa edeltävästi ja jälkeen tein 2,7km verkat = 5,4km. Eli kaikkinensa verkkoja se 14,4km. Sokkoseiskan otin hyvin varovasti kiihdyttäen. Akillekset olivat olleet vielä toissapäivänä melko arat ekasta hieman isommasta viikosta pitkästä aikaa. Sokkoseiskan kilsa-ajat: 1)5:43.. 2)5:21.. 3)5:05.. 4)4:48.. 5)4:38.. 6)4:28.. 7)4:02.. Ihan jees. Vähän jäi varaakin ja alku löysästi. Hyvä näin.

                  Maradonna oli mukana reippailemassa. Oli kiva, kun oli joku ns. samalla asialla. Mukavalta näytti maradonnallakin ja tyytyväisyys oli lopussa taattu. Aina kannattaa lähteä. Toivotaan, että ensi kerralla tämä sopii paremmin muillekkin. Katsotaan mihin rakoseen seuraavaa sokkoseiskaa tarjoais. Tuo reitti oli muutes hauska ja kiva. Kääntöpaikalle oli lopulta n.3,52km, sillä molemmilla meillä mittarit piippas 7km noin 40m ennen lähtöpaikkaa. Mut melko tarkka seiska kuitenkin. Ja parempi noin, että vähä yli kuin alle.

                 Tässä omat sokkoseiskat. Eli kaksihan niitä vasta on: 

Sokkoseiskat


Koko Keski1km 2km 3km 4km 5km 6km 7km
aika vauhti
1. 11.12.2013
5:12 5:02 4:52 4:58 4:41 4:36 4:14
33,35 4:48
2. 17.12.2013
5:43 5:21 5:05 4:48 4:38 4:28 4:02
34,07 4:52
               

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 15.12.2013

3 kommenttia:

  1. Tiistai sopis mulle hyvin nopeamman juoksun lenkiksi sikäli mikäli saan illalle ajan järkättyä. Onko tuolla reitillä katuvalot vai pitääkö olla otsalamppu? Kivempi ois juosta valoissa vaikkakin pimeässä vauhti tuntuu kyllä PALJON kovemmalta :)

    VastaaPoista
  2. REITTI MUUTOS. Kokoonnutaan edelleen Uikko-Amis -risteykseen. Sokkoseiska alkaa Wanhanpirttirannantien pään kohdalta, jalkakäytävältä. Käydään kääntymässä Haapa-Puun kohdalla. Koko reitillä on nyt katuvalot. Tervetuloa Ti klo.19 Uikko-Amis -risteykseen. Hölkkäillään siitä porukalla lähtöpaikalle. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.