torstai 31. tammikuuta 2019

TAMMIKUU 2019 - ULKOILUT

               Olen ollut onnekas ja olen saanut olla edelleen terveenä. 2017 vuoden maalis-huhtikuussa edellinen flunssa. Ei mahatauteja, ei mitään muutakaan. Onnea ja ehkä vastustuskykyäkin hieman.

              Vuoden eka kuukauden aikana tuli ulkoiltua iso määrä tunteja. Yli 61 tuntia. Se on harraste-ulkoilijalle paljon. Se tekisi tasaisella tahdilla 732h vuoteen. Ok, tammikuussa on 31 päivää, mutta kuitenkin hyvä määrä kuntoilijalle.

             Tykkään liikkua ja tykkään numeroista. On kiva tuoda molempia asioita esille. Ehkä liikkumisen ilosta ja voimaannuttamisesta kirjoittaessa jokunen innostuu itsekin aloittamaan tai lisäämään liikuntaa. Jo kaksi - kolme kertaa viikossa on hyvä alku, ja säännöllisesti tehtynä hyvä tie. Numero intoisuus tulee taas synnynnäisestä rakkaudesta tilastoihin ja numeroihin. On kiva seurata omaa liikkumista numeroina. On kiva nähdä miten eri tavalla tulee tai on tullut liikuttua.

              Lopettaessani viime vuoteen tuloshakuisen/tavoitteellisen juoksemisen, näkyi se heti ensimmäisessä uuden, vapaan tyylin ulkoilussa ilman ohjelmia ja tavoitteita. Kuten arvelinkin; tulin liikkumaan riittävästi ja liikkuminen on monipuolistunut. Toivon tällä olevan hyviä vaikutuksia kokonaisvaltaisempaan lihaskuntoon ja hyvinvointiin.

              Liikkuminen eri tavoin on ollut antoisaa. Vain harvoina iltoina olen tiennyt, miten liikun seuraavana päivänä. Kaikki on ollut varsin spontaania ja tilanne kohtaista. Miltä, milloinkin on tuntunut. Sen verran tämän vuoden kaksi polkutapahtumaa (Karhunkierros 166km ja Pyssymäki Extreme Polkujuoksun puf171km matka) kuitenkin on ohjannut liikkumista, että olen ottanut mäkeä sekä matolla, että maastossa. Mutta ei mitenkään pakkomielteisesti vaan silloin, kun on siltä tuntunut. Tunkkaaminen on mukavaa, en muuten sitä tekisikään. Ja siinä kuluu aina paljon energiaa, joten treenejen jälkeen on kiva syödä paljon hyvää ruokaa ja vaikka jätskiä päälle. Nam!


Liikuntatunnit  tammikuu 2019 


                              Juoksu         33h30min
Hiihto/Lumikenkä/Kävely        27h46min
                           Yhteensä         61h16min

Liikuntakerrat  tammikuu 2019


                            Juoksu          22 kertaa
Hiihto/Lumikenkä/Kävely       15 kertaa
                           Yhteensä       37 kertaa

Liikuntakilometrit  tammikuu 2019 


Juoksu               302,6km     6:11min/km   keskisyke 125
Hiihto                 151,6km
Lumikenkä         64,7km
Kävely                2,7km
Yhteensä            521,6km


Nousumetrit  tammikuu 2019


                            Juoksu          4372 nousumetriä
Hiihto/Lumikenkä/Kävely       1363 nousumetriä
                           Yhteensä       5735 nousumetriä


Tehoalueet


             91,48 harjoittelusta on ollut peruskestävyys alueella (138 sykelyöntiä tai vähemmän). Joten ulkoilu on ollut hyvin kevyttehoista ja vähän rasittavaa :=)  Kaikkien harjoitusten keskiteho oli tammikuussa 122 (n.69%) sykelyöntiä minuutissa. Maksimini on 177 lyöntiä minuutissa.
             Harraste otettani kuvaa hyvin, että treeni minuuteista vain 0,57%(!) oli 86% tai isoimmilla tehoilla. Tehoharjoittelu siis loisti poissa-olollaan. On vain mukava retkeillä ja nautiskella luonnosta.


MUISTAKAA HUUMORI




Onni Vähäaho, Nivalassa 31.1.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti