lauantai 2. marraskuuta 2019

MAHDOLLISUUKSIEN PALJOUS

          Pitäs laihuttaa. Pitäs jumpata, mutta oon äijjä, enkä tee kumpaakaan. Lopetin hifistelyn ja aloin vain eleleen. Olen kuin vesilelunorsu, jonka joku on unohtanut puro pahaseen ajelehtiin. Sen sijaan, että murehtisin mitä olen, keskityn vain siihen mitä näen. Myös lenkeillä.

         Oon hyvä neuvoon miten kannattais juoksua harrastaa, mutta en ole nykyisellään innostunut ite sillä tavoin juoksemaan. Menen fiiliksellä. On oikein huvittavaa, etten nykyään tahdo tietää mihin juoksen tai mitä lenkistä tulee. Se muovaantuu nykyään useimmiten vasta jo paidan kostuttua. Tänään juoksin perhereitin. Kotoa lähtien. Rapiat 25km. Ei mitään ajatusta. Kunhan kävin ennen Pittsburgh - Edmonton peliä.

          Olen harrastanut liikuntaa tänä vuonna yli 600 tuntia. Jos en kyllästy erityisemmin loppu vuonna niin saavutan eka kertaa +700 tunnin vuosimäärän. Ensimmäinen koko kalenterivuosi osittaisella työajalla näkyy ja mahdollistaa sairastumisen liikunta hulluuteen. Tosin viimeisen kuukauden aikana yksi monista rakkauksistani, NHL, on vienyt tunteja pois liikunnalta. Jos kukkuu yöpelejä, on se pois päivältä, mutta ei sen väliä. Pääasia on nauttia elämästä ja se on kaikkea sitä mistä tykkää.

          On Halloween. On Pyhäinmiestenpäivä. Varalta kirjoitin molemmat isolla, ettei loukkaannu kummitukset, eikä vainajat. Huomenna vois yrittää käyä hauvalla. Talvikelejen tultua on vaimon autokin ajoittain lämmitysroikassa. Eilen unohdin sen, vaikka vaimo asiasta muistutti vielä minuuttia aikaisemmin kuin starttasin auton. Euroja paloi, eikä kaikki herttaisen vaimoni tuumaukset asiasta olleet positiivisia. Aiheestakin. Uppoudun liikaa ajatuksiini, enkä ajattele useinkaan mitään järkiperäistä.

          Kello on kohta puoli 12 illalla. Yövuorot päättyivät aamulla. Pari vapaata edessä. Voisi mennä nukkumaan tai kerään pantteja. Eikä yön NHL -pelejen alkuunkaan ole enää kahta tuntia. Elämässä on mukavaa enempi kuin tarpeeksi. Vaimo on yön töissä ja tyttö tiktokissa tai jossain sen tyylisessä. Ai, mikä se on? Ei kaikkea tarvi tietää. 
 

Onni Vähäaho, Nivalassa 2.11.2019

3 kommenttia:

  1. Kyllä noilla kilometreillä karhunkierroksen pitäisi olla paperia. Mutta ei siitä maaliintulosta taida saada tiktok-meemiä tekemälläkään joten kyseisten sovelluksen opettelun voi jättää huolella myöhemmäksi...

    VastaaPoista
  2. Jos ei mies keväällä pääse Karhunkierroksen maaliin niin on melkoinen ihme.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Ne aina piristää :)

    Ps. Toivottavasti pääsette myös kokeileen kolmea kierrosta Super pepin puf171km matkalle. Siinä joutuu kans aika kivasti askarteleen. Ja jättää jonkinlaisen jäljen. Puhutaan siitä sitten sen kolmen kiekan jälkeen ;)

    VastaaPoista