perjantai 25. lokakuuta 2013

MIELEN KULJETTAMAA

                       Odottava tunnelma. Sekin on moninainen sanan parsi. Nyt olen tilassa, jossa odotan uuden harjoittelukauden alkua. Olen kuin tyhjässä tilassa, jossa ajatuksetkin lepäävät, soljuvat toisaalla juoksusta. Arvatenkin paljon nhl:ssä, mutta myös hyvin arkisissakin.

                        Viime päivinä on ollut esillä monenlaisia asioita, kuten elämässä yleensä. Paljonko on paljon, ja paljonko on tavallista. 6-vee tyttäremme sai käyttöönsä uuden kännykän. Jonkunlaisesta käytön ohjauksesta ja kasvatuksesta huolimatta hän onnistui puhumaan vuorokauden aikana 78min edestä puheluita plus kymmenkunta tekstaria. Otamamme puhepaketit paukkuu yli alta aikayksikön, jollei saada venettä liikkumaan hitaammin. Otimmeko liian pienen puhepaketin? Mikä on hyvä määrä puhua puhelimessa/kk? Puhelin ei ole paha, se on hyvä asia. Se kehittää. Ei pidä olla liian vanhanaikainen, täytyy pystyä ajattelemaan nykymaailman vaatimusten mukaisesti. Silti, 78min/pv on liikaa. Luvut ovat suhteellisia. Pidän luvuista. Harrastan tilastoja.

                        Päässäni liikkuu hyvin monenlaisia ajatuksia. Edes 10% ei niistä kehtaa edes julki/ääneen lausua. Eikä tosin minun ajatukseni ole läheskään aina mitenkään vakavia. Meillä Nivalassa eletään kirkkoherranvaali aikaa. Viikon päästä on äännestys. Ehdokkaita on kaksi. En ole uskonnollinen mies, enkä edes kirkollisesti henkinen, vaikka muuten koen olevani henkisesti ajatteleva, henkisen puolen tunnistava, mutta se on erilaista hengellisyyttä kuin mitä hengellisyydellä tarkoitetaan sanojen; raamattu, kirkko, uskonto, uskonnot, alla. Siis kaksi ehdokasta. Olen tavannut molemmat. Minulla on selvä mielipide, on ollut muidenkin vaalien alla. Silti olen äännestänyt vain kerran elämässäni. Silloin, kun sain oikeuden siihen, joskus 18-vuotiaana. Vain sen takia, kun sain oikeuden. Minulle ei ole väliä siis todellisuudessa kuka valitaan ja mihinkin. Luotan ihmisten aitoon tarkoitukseen, kun he hakevat jotain paikkaa. Eli jokainen valittu on aina hyvä. Silti minulla voi olla oma suosikki, mutta se ei ole kovin vakavaa. Ei tietenkään, koska en äänestä yhtään missään vaaleissa koskaan.

                       Kirkkoherranvaaleista tuli mieleeni. Kaksi pappia ovat suorittaneet nuorista uristaan huolimatta jo monia vihkitilaisuuksia. Tilastomies kun olen, olisi mielenkiintoista tietää montako prosenttia kummankin ehdokkaan pareista on edelleen avioliitossa. Missä on tilastot? Myös konkreettista työtä, mitä kumpainenkin on tehnyt sen lisäksi, että ovat lukeneet isoa kirjaa ihmisille? Uskon ihmisten tekevän ratkaisun siis aika vähin tiedoin. Vanhempi väki täällä äänestää miesehdokasta tietyn sukujuurisuuden yms. vaikuttaessa asiaan. Nuorempi, avarakatseisemmin, laajemmassa valossa yhteiskunnan näkevät naisehdokasta. Enemmistö on vanhaa, tiettyyn sukujuurisuuteen vihkiytynyttä. Eli mies tullaan valitsemaan. Minun suosikki on tuo naisehdokas. En äänestä silti, koska uskon miesehdokkaankin olevan liikkeellä puhtain housuin.

                      Joulu lähestyy. Liekö tullut mieleen edellisestä tai muuten vain. Onhan nyt 25.päivä. Kahden kuukauden päästä on joulupäivä. Olen selkeästi valmis maksamaan joululaatikoista paljon, sillä en pidä läheskään niin paljoa lanttu tai porkkanalaatikoista kuin MAKSAlaatikosta, joka herkkuani. Syön sitä myös joulun ulkopuolella. MAKSA(N)laatikkoa siis ympärivuoden.

                     Minun teki kovasti mieli tänään juosta tuollainen +2h/+20km tuolla jokipenkoilla, ensimmäistä kertaa uusilla lidlin 19e maastojuoksukengillä. Minulla on ollut kuitenkin viime päivinä tuolla vasemman reiden ulkosyrjässä ITBS -oireita. Juoksijanpolvivaiva ei siis ole ollut kaukana. Tänään jalka on ollut vähän parempi, josta johtuen minua houkutti heti päästä ns. irti. Nyt täytyy kuitenkin seisoa vähän jarrun päällä. Yksi hyvä tapa olla lenkiltä pois on tämä jota nyt teen - kirjoittaa. Vaikka tämän blogin sisältö ei nyt ole kaksista ollut, on se pitänyt minut pois juoksemasta. On ylimenokausi. Nyt on syytä vähän malttaa, varsinkin kun näyttää, että tavoitteeseeni - terveenä uuden kauden aloittaminen - on vielä vähän matkaa.

                     Huomenna on tarkoitus liikkua pääasiassa metsässä "koko päivä". Yksi liikuntareitti projekti, jonka tiimoilta tulee käveltyä metsässä "koko päivä". Suluissa siksi, että lienee normaalista työpäivän pituudesta kyse, joka ei ultarjuoksijalle ole silti ihan koko päivä. Metsästä tuli mieleen netissä oleva hieno pantasusitutkakartta. Meillä päin on ollut viime kuukausina jonkun verran susihavaintoja, joten TÄTÄ linkkiä on kiva seurata.

                     Kaikesta vakavuudesta huolimatta nauroin tällä viikolla kenties makeimmin tälle tekstille:

"New York Islandersin huippunopea Michael Grabner sai kahden pelin pelikiellon taklattuaan Carolina Hurricanesin Nathan Gerbeä. Taklaus osui pelkästään päähän, joten pelikielto oli paikallaan.
Pidän lieventävänä asianhaarana sitä, että Gerbe on vain 165 senttiä pitkä. Hänen päänsä on aina alhaalla. Grabnerin olisi silti pitänyt osua vartaloon."

  Tuo on arvostamani blogistin, Jouni Niemisen toiseksi uusimmasta kirjoituksesta hänen omasta upeasta blogistaan.

                    NHL ON KUULKAAS HAUSKA SARJA SEURATA MONELLA TAPAA???

 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 25.10.2013                  

2 kommenttia:

 1. Moro Onni!
  Nyt kyllä haluan hiukan opastaa. Käy nyt vaan hyvä mies äänestämässä ja virallistamassa tuo mielipiteesi kirjoihin ja kansiin. Aivan varmaasti molemmat ehdokkaat ovat tosimielellä liikenteessä ja tekevät työnsä parhaan taitonsa mukaan. Minun mielestäni tässä vaalissa on kuitenkin kysymys isommasta valinnasta uudistusmielisen, vapaan ja avoimen linjan sekä taantumuksellisen, sisäänlämpiävän ja ylhäältä ohjautuvan linjan välillä. Itse kukin miettiköön kuka edustaa kumpaakin linjaa. Äänestämällä voit vaikuttaa mieleisesi linjan etenemiseen. Pienenä motivaattorina voisi toimia kysymys: Kun omat lapsesi ovat rippikouluiässä, kumman ehdokkaan johtaman rippikoulutyön piiriin lapsesi mieluummin laittaisit?
  Haasteista kun tykkäät, sinulle ja muille ultraajille tuo äänestäminen on varmaan tehty liian helpoksi. Ainoan äänestyspaikan pitäisi olla Iso-Juurikkajärven kaakkoisnurkassa ja avoinna klo 01-04. ; ) Jopa tulisi motiivia käydä äänestyspaikalla.
  Onni...sinäkin voit vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsomme asiaa samaan päin. Lisäksi erittäin jykevää tekstiä.

   Poista