torstai 28. helmikuuta 2019

HELMIKUUN 2019 ULKOILUT

                  Helmikuu menee perinteisesti nopeasti. Päivät pitenee ja onhan siinä pari päivää vähemmän ihan konkreettisestikin. Ulkoilua olisi tullut hieman enemmänkin, jollen olisi kuun alkupuolella lentänyt pyörän selästä jäiselle/kovalle tielle työmatkalla. Se ja 32 vuoden tauon jälkeen hiihdon uudelleen virittely vetivät yläkropan lihakset turhan hankalaan jamaan, joten hiihtokerrat jäi ajateltua vähemmäksi. On ollu pakko vähän passata, vaikka halua olis. Ulkoilu on niin kivaa. Kai se vähän sairauden puolelle menee sekin. Mutta onkai niitä huonompiakin pakkomielteitä?


                               HELMIKUU        VUOSI 2019 YHTEENSÄ

Ulkoilu tunnit           52h                        113,5h
Juoksu                   202,7km                 505,3km
Hiihto                     163,9km                315,5km
Lumikenkäily         81,4km                  146,1km
Kävely                         0km                      2,7km
Pyöräily                       4km                         4km

Nousumetrit           3872m                      9607m


                  Koska olen kiinnostunut tilastoista ja numeroista niin Helmikuun ulkoilujen keskiteho oli 122 keskisykkeellä. Se on noin 69% maksimista. Tunne vastaa aika hyvin tuota, sillä kuukausi tuntui enempi retkeilypainotteiselta. Eikä siellä kovin montaa tehokkaampaa lenkkiä ollutkaan. Varmaan nuo aerobisen kynnyksen yläpuolella tehdyt mäkireenit matolla olivat parhaimpia "tehoharjoituksia", vaikka niissäkin tunne oli varsin maltillinen.


               Pidempään blogiani seuranneet muistanevat varmaan minun aikaisemmat vuodet, jolloin olin jo tavanomaisesti maaliskuun alkupäivinä 1000 juoksukilsassa, kerran jopa helmikuun puolella. Nyt monipuolistuneen ulkoilun ansiosta liikuntatunnit ovat jakautuneet useampiin aktiviteetteihin. Mielenkiintoista kyllä, olen liikkunut 13,5h enemmän tammi-helmikuussa kuin viime vuonna. Toki tällainen kevyt chillailu ei rasita samalla tavalla kuin määrätietoinen harjoittelu. Harjoitellessa olin tietysti jatkuvasti paljon, paljon tiukemmalla, kun nyt tämä on oikeasti pääasiassa mukavaa nautiskelua, luonnosta ja liikkumisesta nauttien.


 Iloista maaliskuuta kaikille ja terveyttä ennen kaikkea!Onni Vähäaho, Nivalassa 28.2.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.