maanantai 22. huhtikuuta 2019

NIPON MÄKIHUBAILU

        Taas sai Taunonmäki sylinsä täyteen iloisista liikkujista, jotka syöksyivät Dan Hill'n jykevään syliin. Dan Hill on kuin kaikkien arvostama hyväntahtoinen pappa. Sen sylissä kestää kiehnata. Se näytti vievän useinkin monen voimat kerta toisensa jälkeen, mutta sylin lämpö kiehtoi ja kietoi heidät yhä uudelleen puoleensa. Vaikuttavaa. Jopa yltiöromanttista.

        Kaikessa liikkumisessa - tasosta riippumatta - on kyse samasta oivalluksesta; rentoudesta. Ajatelkaa ja muistelkaa vaikka Usain Bolttia. 100m rennosti kaikilta osin, iloa unohtamatta. Sama pätee myös niin ikään pitkillä matkoilla ja mäessä. Miettikää vaikka Mo Farahin kissamaista askelta ja suunnatonta iloa. Sama Kilian Jornetissa. Samalla tavalla pärjää myös elämässä.

         Ilon lähteen voipasuus tartui ärhäkkäästi kuin Noro -virus konsanaan. Ihmisten hersyvät naurut, hyväntahtoisuus ja me-henki kylpivät auringon kanssa kilvan Dan Hill'llä. Äidit ja isät kantoivat lapsiaankin mäkeä ylös-alas kuin läheiset sukulaisemme afrikan korkeissa lehtipuissa.

        Kiitos kaikille! Oli kiva olla mukana.


SUPER PEP 2019
NIVALAN POLKU
FACEBOOK

Onni Vähäaho, Nivalassa 22.4.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.