tiistai 10. syyskuuta 2019

36 KERTA - I-SR2014 KOTOA 70KM

             35 kertaa sitä oli tullu juostua/käveltyä tuo Iso-Sydänmaanreitti Pyssymäeltä lähtien. Monesti on ollut mielessä, että joskus ois kiva heilauttaa tuo lenkki ihan kotoa käsin, jolloin mitaksi tulisi hieman päälle 70km. Tänään oli sen aika.

             Aloitin jo videon teon edellisen illan mäkirallattelusta. Pitäähän jalat lämmittää ennen pidempää retkeä. Nyt olikin tarkoitus mennä sauvakävelypainotteisesti siten, että keskivauhti olisi noin 10min/km = 6km/tunnissa. Pikasen laskutoimituksen mukaan hieman vajaa 12 tuntia.

             Sain tietooni, että UTMB:ssä on aika mittava se pakollisten varustuksien lista. Lisäksi on hyvä olla nestettä ja evästä mukana. Siellä minimissäänkin repun paino jossain 5kg hujakoilla. Omat varustukset painoi tänään 8,9kg. Reilu lisäpaino tuo harjoitukseen kuormaa ja toki se keveni nytkin matkan varrella.

            Ekan kolmen tunnin aikana oli aika tympiä fiilis. Johtui ehkä ainoastaan 4h yöunista. Ei aina vaan lähe,mutta vein kuitenkin ihteni niska-perse-otteella aina teiden yli eteenpäin niin johan se fiiliskin alkoi paranemaan mitä pidemmäs pääsi. Hyvä reissu taas.

             Tässäpä retkivideo edellisen illan lämmittelyllä höystettynä


            Ja lyhyt versio musan kera



           Juomia meni noin 5L. Lisäksi 3 kaurakeksiä, 4 paahtoleipää, joissa levitettä ja juustoa päällä (leipä menee parhaiten alas tällaisissa), 7 jaffakeksiä (ei näitä), noin 10 suolasalmiakkia, 50g suolapähkinöitä, tupla x2, iso kakspuoleinen Snickers. Ylipäänsä suolainen meni parhaiten alas.


Onni Vähäaho, Nivalassa 10.9.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti