sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

KEVÄRETKELLE MUKKAAN???

                    Oon joissakin asioissa kuin pian kuusivuotias tyttäreni: mutta ku mä haluun. Ja minä taasen haluan JO TÄNÄ KEVÄÄNÄ nautiskella KEVÄRETKEN! Läheppä mukkaan??? En tiiä onko yksin pokkaa lähteä vetään n.53-58km reittiä läpi. Laskin varulta 60km matkamitan mukaan, että retkellä meneepi sellainen n.7-8h <-joka tarkoittaa noin @7:00-8:00 -vauhtia. Eli tosi lepposta linnunlaulujen kuuntelua lähes kaikille? Oikiasti. Riippuu tietysti ketä lähtee mukkaan. Juostaan kuitenkin pääosin kelkkauran pohjia. Etenemisrytmiksi oon kaavaillut 8min juoksua + 2min kävelyä. Tietysti tuostakin voidaan neuvotella mukaan haluavien kanssa.

                      Lähtö on kaavailtu Lauantaiksi 13.4.2013 klo.14.00. Lähtöpaikkana tuttu Kyösti Kallion koulun tarhin puoleinen takakulma. Eli perillä ollaan aika lailla valosan aikaan n.klo.21-22. TÄSSÄ reitin isot suuntaviivat. Reitti voi vielä muuttua esim. jäiden sulamisen vuoksi. Maastotiedustelua teen loppumetreille saakka. Seuraavalle 10 päivälle on luvattu samankaltaista säätä, eli päivällä plussaa ja yöllä -10 tietämissä. Eli voihan se alkumatkasta olla vähän sohjoistakin pohjaa, MUTTA SEIKKAILUA, seikkailua, hä? Noilla reissuilla kehittyy aina kaksi tärkeää aluetta = peruskestävyys ja voima, kun alusta on kuiten-niin perusalustaa haastavampi. Onhan tuossa vähän korkeuseroakin.

                     HOMMA PÄHKINÄNKUORESSA:

* AJANKOHTA: LA 13.4.2013 KLO.14.00 Kyösti Kallion koulu
* MATKA n.53-58km.
* KESTO n.7-8h (Arvio tehty 60km matkan ja 7-8min/km vauhdin mukaan)
* ETENEMIS SUUNNITELMA: 8min hölkkää + 2min kävelyä vuorotellen. <-Voidaan soveltaa mukaan tulevien kanssa muutoinkin toteutettavaksi.
* HINTA: Ilmainen, ohjattu retki/vaellus.
* JOKAINEN HUOLEHTII OMAT EVÄÄT
* ALUSTA: Varaudu, että kenkä voi kastua.
* MITÄ TARVIT REISSULLE?  a) HUUMORIA, b) PALJON JUOMAA ja geelejä/energiapatukoita esimerkiksi, c) SOPIVAT KENGÄT (Nastalenkkarit kenties toimivimmat) ja VAATTTEET ja d) Vähän kuntoa = jos jaksat juosta puolimaratonin, jaksat tämänkin.

* ILMOTTAUDU (onni.cosmos(at)gmail.com) MAHDOLLISIMMAN PIAN NIIN TIEDETÄÄN, TOTEUTUUKO TÄMÄ VAI - JA VOIMME SUUNNITELLA REISSUA MUKAAN LÄHTEVIEN KANSSA.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 31.3.2013

4 kommenttia:

  1. Ihme on jos tuohon aikaan eli parin viikon päästä onnistuu. Jos vaan kevät tulee niin märkäpuku päällä onnistuu ja puhallettava kanootti reppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suapi nähä. Voihan se tirpalle mennä. -10/-14 yöpakkasia ainakin ad.9.4. Päiväkeleiksi +1/+4... Tarvittaessa kierretään kosteimmat paikat = extreme meininkiä <-Lue: Huumori a)-vaatimus. ;)

      Poista
  2. Kunnon PK-mättöä siis tiedossa. Toivottavasti sattuu kelit sellaiset, ettei ne vedä turhan sippiin. Vettä taitaa ympäristö tarjota riittävästi, ettei siitä tule puutetta.

    Hyvää reissua lähtijöille.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti lumet on sulanu. Suunnistus-kausi nimittäin häämöttää jo sillon. Mutta reittiähän voi muuttaa radikaalisti menemällä teitä pitkin. ;)

    VastaaPoista