perjantai 17. toukokuuta 2013

KEVYTTÄ PYÖRÄRETKIÄ TARJOLLA

                     Elikkä Pe 31.5.2013 klo.18.00 on lähtö kevyelle pyöräretkelle Nivalan tillaripatsaan luota. Ajateltiin käydä tsekkaan nimittäin tuo La 15.6.2013 pidettävän 3.Onnin kierroksen (100km) reitti pyörillä. Samalla tehdään mahdollisimman monella gps:llä tarkistus reitin mitasta. Mukaan lähtee ainakin minä ja Jani. Tarkoituksena tosiaan rullailla vain ihan retkeillen tuollaista n.15-20km/h vauhtia - nauttia toivottavasti hyvästä kesäillan säästä.

                    Tuli vain mieleen, että on mukava käydä tutustuun ennalta tuohon 3.Onnin kierros, Nivalan ympärijuoksun, reittiin. Suurimmaksi osaksi reitin tiiänkin, mutta joitain kohtia on, etten muista koskaan menneeni. Mitään suunnistuksellista haastetta reitillä ei ole, mutta uteliaisuuven vuoksi. Ja meneehän tuo sopivasti Terwamaratonin jälkeisenä viikkona palauttavana liikuntana, kun oon määränny ihtelle reenaus kiellon viikoksi Terwan jälkeen. Eli max.12km/lenkki/erittäin kevyttä korkeintaan = täyttä palauttelua. Eli max. aktiivista lepoa, johon voidaan laskea tuollainen kevyt iltapyöräilykin?

                   Ilmoitelkaapa, jos ootta lähössä muukki mukkaan pyöräileen, vaikka tuohon kommenttikenttään! Varmaan mukaan kannattaa ottaa ainakin juomaa ja jotain helposti pyörän päältä naposteltavaa evästä. Nähelläänpä siis reilun parin viikon päästä perjantaina rennon pyöräretken merkeissä!

Ps. Taas piti laittaa takas nuot roskapostisuodattimet, eli jouvutta kommentoidessanne läpäsemään tuon robottitestin. Alkoi tulla nääs niin paljon sontakommenttia by english langues!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 17.5.2013

7 kommenttia:

 1. Minkäslaisella kalustolla poljeskelette, ois kyllä hyvä palauttava retki Terwan jälkeiseksi retkeilyksi :). Mulla ku ei vaa oo ku tollanen suht surkee maastopyörä, niin ei viittis lähteä ainakaan jarruksi matkaan :) No, harkitaanpas kuiten.. Varauksellinen ehkä tälle, mutta ollaanpas kuulosalla asian tiimoilta.

  VastaaPoista
 2. olihan tuossa vauhtikin mainittu ku ottaa silmät päähän ja kattoo tarkemmin :D Alkoi kiinnostamaan, laitanpas vakavaan harkintaan, enköhän mie tuota tahtia jaksa sotkea menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Otahan garmin mukaan niin saadaan ainakin kolmaskin gps-mittaus reitille. :) Eihän reittiä oo tarkoitus mitenkään viralliseksi saaja, mutta varmuus vain ihtelle, että se on varmasti 100km.

   Mulla on tollanen hybridi ja huonosti pijetty, jossa ei oo kunnon jarruja, mutta menee noissa vauheissa. Jos osuu säät kohilleen niin on mukava rupatella samalla ja ihhailla maisemia jne. Varmaan täytyy vastatuuliossuuksilla hyövyntää Terwasta väsyneinä miehinä Janin peesiä ;) Ja kenties muidenkin, keitä ny sitte innostuu mukkaan.

   Ollaanpa kuulosalla.

   Poista
 3. Hienoa.
  Saadaan Markoki mukaan Nivalan kylien raitteja kierteleen. Mullaki on sisäänajossa "uudehko" maastopyörä vm -87, jolla aion sotkea menemään.
  Samalla pyörällä ilmoittauduin pyörähuoltajan rooliin Onnin kierrokselle ja koitan pysyä Cosmoksen juoksuvauhdeissa mukana.

  VastaaPoista
 4. Harmi ku työt loppuu 19.05 niin ei ihan ehi ultraajien matkaan.

  VastaaPoista
 5. Onko siinä reitillä paljon soratietä? Mun ainoassa pyörässä niin kapeat renkaat, ettei kovin pitkiä pätkiä viitsi soratietä ajella. Kiva ois matkaan lähteä :)

  VastaaPoista
 6. Reitillä on myös soratietä, kuten esim. kokkola-kajaanitieltä vinnurvan ja nakkauksen kautta aittoperälle jne. kts.tark. http://www.gmap-pedometer.com?r=5800737

  VastaaPoista