perjantai 24. toukokuuta 2013

TÄSMÄTEHTÄVÄ OULUSSA

                      Kaikki alkaa olla valmista. Huomiselle olen ohjelmoinut täsmätehtävän Oulussa. Sen kesto olenee n.190-200min. Riippuen kelistä. Olen valmis tehtävään. Taon Oulun raitteja n.154-159 sykkeillä +3h ja se on siinä. Tehtävä on siis hyvin selväkin.

                     Kuten jokaisen kisan alla, niin myös tämän, on aina jotain pientä oikkua. Meillä on perheessä flunssa päällä. Pari päivää sitten luulin jo hetken sairastuneen, mutta se olikin onneksi vain astmaatikon allergia oireita. Kuulema muillakin allergikoilla on nyt jotain haasteita. Mutta eipä tuo isommin vaikuta mihinkään - mitä nyt jonkun verran hankalampi on hengitellä - ainakin välistä. Maratonillahan läiskitään menemään kuiten-niin sen verta hengityksen kannalta helppoa ravia, ettei tuo aiheuttane juurikaan ylimääräistä kitkaa.

                    Varmaan suurin ison-K:n kasvaminen otsalohkoon on tuo sääennuste, joka on aivan hanurista. +22 ja aarinkoa täyreltä taivahalta. Sanompa vaan notta siinähän paistaa, Pe*k*l*!!! En jaksa ajatella mitä se vaikuttaa aikaan - vaikuttakoot mitä vaikuttaa - sittehän sen näkkee. +18 ylöspäin menevissä lämmöissä on mulla ollu AINA vaikeuksia. Siitäpä sitten jokainen päätelkööt mitä haluaa.

                   Kävin tuossa tännään aamusella vähä tuossa verrytteleen, jotta saisin vähän tehtävän toteuttajia pijettyä hereillä ja tonuksissaan. Ees alakuun jolokottelin yhen kilsan tasasta @5:00 -vauhtia jarrutellen ja lämmitellen. Sitten ajattelin kokeilla juosta 2km ajateltulla MARATON TUNTEELLA katsomatta KERTAAKAAN kelloon!!! Nostaa tirpasin lantion harjalle ja fundeerasin hieman teknistä helppoutta ja laskettelin rentoa KISARAVIA pari kilsaa. Keskari @4:18. Sykkeet kisa-alueella. Varmaan oli kuitenkin lähempänä tunteeltaan reippaan maratonvauhdin kanttia kuin helepon. Katsotaan mitä sitten kisafiilis yms. yllättävätkin detaljit saa aikaan huomenna. Yhtä kaikki, tuli ihan mukava olo tuon verryttelyn jälkeen. Loppuun jolokottelin kevyttä 1,3km, johon sisällytin kaikenlaisia veivauksia, mm. polvennostojuoksua, läpsyjä, lonkan aukasuja ja loppuun yhen Boltinkin.

                 Huomiselle on alustava neste, geeli ja suolasuunnitelma seuraava: Joka asemalta vasurilla sipasen ainakin urh.juomaa. Squeezy-juomaa en oo ikinä juonnu, joten juomapuoli vedetään ihan alokasmaisella lähestymisellä. KOSKAAN ei saisi juoda ensimmäistä kertaa mitään juomaa kisassa. Lisäksi otan vettä, jos suinkin KERKIÄN. Suolatabun otan 6,16,26 ja 36km kohilla. Geelin 5,13,21,29,37km kohilla.

                 Juttelin tuossa eilettäin yhen kaverin kanssa puhelimessa. Hänen kisasuunnitelmansa on kuin ohjekirjasta. Ensin 1-2km noin @5:00 -vauhtia... Sitten nosto kisavauhtiin... Juomapaikoilla ei mitään kiirettä. Ja varmasti tekee kovan tuloksen. Olen siitä lähes 100% varma. Lähestymistapoja on lähes yhtä paljon kuin on juoksijoitakin. Itse edustan taas tuloksen maksimoimista, paukusta maaliviivalle asti. Lähden aina tekeen tilanteeseen ja kuntooni nähden unelmajuoksua. Joensuussa ja Nivalan Puolimaratonilla onnistuin mielestäni tilanteeseen ja kuntooni nähden täydellisesti. Pidän myös siis omaa taktiikkaani itselleni sopivana, vaikka se on kaikkea muuta kuin suosituskirjoista. Koko tämä minun touhu on aivan jotain muuta kuin suositeltavaa. Tämä on varmasti niin hullunkurista, että täällä tapahtuvia asioitakin näytetään seuraavan n.200-400 käynnin verran/päivä. Kiitosta vaan kiinnostuksesta.

                   Käyttäessäni tuota neljä päivää sitten tekemään taulukkoa lunttina niin huomenna näyttäisi +22 lämmössä ja miedossa tuulessa olevan 3:24 tulos odotettavissa, sikäli mikäli ennusteet ja tojellisuus kohtaavat. Tuo tuntuu kyllä TOSI surkialta lopputulemalta. Uskon parempaan, vaikka nuot taulukot ei mulla yleensä paljon heitä... Huomenna otan soppelit verkat n.1h ennen kisaa kapuloihin. Kisassa nostan hiljalleen itseni tehtävä-alueelle, eli aluksi 155 -kantille sykkeissä. Varmaan ne hiissautuvat kisan ejetessä 160 -kantille, jos tulee noin PIRUN KUUMA. Joka tapauksessa tehtävä tulee olemaan RAAKA. Sillä en ruukaa jättää tuliaisiksi mitään kisareitille. Huomenna nähdään! Täällä on latinki AIVAN VARMASTI kohdallaan!!! Onko siellä?

Ps.Sain haalittua kokoon 3.Onnin kierrokselle 9 yhteistyökumppania. Ens viikolla saadaan ensimmäinen erä (kaksi erää) teemapaitoja. ISO KIITOS sponsoreille:

* Mannerheimin lastensuojeluliiton Nivalan osasto
* Lakeuden Kipinä
* Liikuntakeskus Nivala
* Nivala-Seura 
* Rakennusliike P.Vähäsöyrinki
* Nivalan Osuuspankki
* Design Talo Nivala
* Lähitapiola Nivala
* JP Paino Nivala


             Juoksijoita on tulossa mukavasti osalle matkaa juoksemaan seurakseni. Ainakin yksi (Fredrik Olaussen) myös koko matkalle. Ja tietysti kaikki vielä ilmoittamatta olevat ovat ERITTÄIN lämpimästi tervetulleita juoksemaan kanssani - tai Fredrikin kanssa - missä kohtaa reittiä tahansa. Itse menen kävelyineen päivineen tojennäköisesti n. @5:15-5:40 vauhtia - ainakin aluksi.

            Mikä tärkeintä kuitenkin, ensimmäisiä lahjoituksia on alkanut tupsahdella lahjoitustilille!!! Muistetaanpa olla jokainen mukana vähäisellä 5e panoksella ja auttaa näin MLL -Nivan osaston perhekahvila toimintaa. Lahjoitustilihän on: FI89 5291 0820 0868 71


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 24.5.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti