keskiviikko 14. elokuuta 2013

SUORITUSKYKY NOUSEE

                    Taas voin todeta iloisena, jotta oikeita asioita on tullu tehtyä. KUNTO on noussut. Ensin vedin määrää koneeseen - kuitenkin kova-kevyt-rytmityksen muistaen. Nyt olen sitten vähentänyt elokuussa määrää tämän kaksi viikkoa ja LISÄNYT tehoja. Seuraus: SUORITUSKYVYN nousu. Kuten sanottua, tämä vajaa kahden viikon maratonharjoittelujakso ja viimeisen viikon herkistely on tietenkin AIVAN liian lyhyt jakso KAIVAMAAN maksimaallisen potentiaalin mukaisen tuloksen tauluun. Kuten sanottua vol.2, 24h kisa edellä. Mutta, mutta, kyllä tässä nyt näillä ennusmerkeillä ihan kohtuu tulos käydään liipasemassa Kempeleellä, jos terveenä nämä loppupäivät pysytään.

                  Terveydestä puheen ollen; jalka tuntui tänään perinteisellä maratonviikon keskiviikon Savulan Pk2 lenkillä vallan hyvältä. Yes! Burana -kuuri vei ilmeisesti oletetun tulehduksen, sekä pehmensi kevennyksen kera lihasjumia. Ja toinen YES sille, että DATA rauhoittaa kummasti marginaali hölkkääjän olotilaa. Kunto on noussut ja nyt parin viikon täsmä jakson jälkeen myös suorituskyky on kovassa nousussa.

                  Alla kuva (klikkaamalla saa sen isommaksi) maratonviikon keskiviikon lenkit vertailussa ENNEN toukokuun terwamaratonia ja nyt ennen Kempeleen maratonia. Eli 2min55sek meni tuo Savulan 10,6km lenkki nyt nopeammin. Mielestäni se on aika paljon noin lyhyellä matkalla ja näin lyhyellä ajalla. Tuntuu hassulta, että sitä on noin paljon toukokuuta paremmassa kunnossa. Mutta menkööt! Huom! Tuossa tämän päivän lenkissä kaksi ekaa kilsaa väärin. Todellisuudessa kahden ekan kilsan ajat 4.36 ja 4.38.Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 14.8.2013

9 kommenttia:

 1. Sen verran vielä... tuleepi PITKÄ aika odottaa lauantaita. On jo niin herkällä askel. Mutta nyt on hyvä malttaa. Karkkipäivä on lauantaina = Vk1 42,2km.

  VastaaPoista
 2. Ennustan että juokset Kempeleessä ennätyksen! Veikkaus 3.28.30.

  VastaaPoista
 3. Olen nähnyt kaverin nälkäisen katseen. Loppuaika tullee olemaan 3.19.27!

  VastaaPoista
 4. Nokka on vuotanut KEVYESTI maanantai-illasta asti. Olo on ollut kaiken aikaa kuitenkin freesi. Ei flunssan oireita. Silti ei tarvis tulla mitään PEIKKOJA. Mutta ei siis mitään hätää. Jalkakin on hallinnassa... Helposti oon malttanut pitää suunnitellun kevyen maraviikon. Huomenna vielä 4,5km verryttely. Maratehoni siis n.152-155sykettä/min (koitan siis hieman aloittaa matalammilla sykkeillä suhteellisen vauhdin nousun ansioista). Huomenna suunnitteella siis 4,5km verryttelyä 1km 130 sykkeillä + 1km 140 + 1km 150 + 1,5km 130. Eli kevyt verryttely, käyden yhden kilsan osalta lähellä maratehoja...

  Kisa-aamuna sitten 3km ennen aamupalaa ja kisapaikalla joku 2km. Ja sitten karkkipäivän viettoon = Vk1 42,2km tekniikkaan ja rentouteen keskittyen. Ja veikataan nyt sitten itekki tarkemmin 3.17.42 @4:41.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä matkaan....Jos viimeisinä päivinä ei ongelmia tule, niin alle 3.20. Siinäpä mun veikkaukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepä se. Täytyy ajaa kohta psykologinen valmistautuminen sopivaan tilaan. Ps. Hyviä viimeistelyjä omaan maratoniisi... olihan se 7.9. Kärkimaraton?

   Poista
 6. Hyvän kuullosta. ei kuin ennätyksen kimppuun.

  VastaaPoista
 7. Muuten, taas näät sun syöttees lakkas näkymästä. Mystistä touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän tuota taas ollaan "näkymättömissä". Täytyy toivoa, että päivitykset alkaa taas jossain vaiheessa näkymään. Ps.Tsemppiä jalan kanssa!

   Poista