maanantai 28. tammikuuta 2013

HYVÄT MIELESSÄ - VAIHTEEKSI

                       Nimittäin oon päättänyt jotta Onnin kierroksesta tulee oma versionsa myös tänä vuonna 2013. Se tulee olemaan erilainen, sillä tälle vuodelle (ainakaan) ei ollut resursseja järjestää 24h kisaa. Hieman on sellainen kutka, ettei tulevinakaan vuosina. Siihen tarvitaan halun lisäksi myös aitoa intoa sankoin joukoin. Pari sälliä ei oikein sellaista leiriä pysty pitämään pystyssä. Mutta takaisin realismiin. Eli 3.Onnin kierros on tarkoitus pitää 15.6.2013. Näin tuossa vaan päätin toissa päivänä. Asiat ovat sittemmin jo hieman edenneet, mutta vielä on joitakin selvitettäviä asioita.

                  Anyway, 15.6.2013 klo.10.00 on tarkoitus startata Nivalan keskustassa sijaitsevan Tillaripatsaan luota liikkeelle. Juoksen Nivalan ympäri, josta tulee matkaa 100km. Tarkoitukseni on YRITTÄÄ juosta Nivalan ympäri (100km) ALLE 10 tunnissa. Sehän tarkoittaa alle 6min/km tai toisin sanoen yli 10km/h keskitahtia. Takaisin patsaalla on siis tarkoitus olla ennen klo.20.00. TÄSSÄ reitti. Tarvittaessa muutan reittiä lopussa, jotta saan 100km täyteen.

                   3.Onnin kierros on samalla luullakseni NIVALAN HISTORIAN PISIN yhteislenkki??? Eli JOKAISELLA on mahdollisuus tulla mukaan juoksemaan missä kohtaa reittiä tahansa; vaikka muutaman sata metriä, kilometrin, muutaman kilometrin tai vaikka koko matkan - miten kenellekin sopii.  Osallistumismaksu on 5e. Siitä menee 4e Mannerheimin Lastensuojelu Liiton Nivalan osastolle ja 1e tempauksen kuluihin. Eli 3.Onnin kierros on samalla myös HYVÄNTEKEVÄISYYS juoksu. Osallistua hyväntekeväisyyteen voi, vaikkei juoksekaan. Ohjeet, tilinumerot yms. ilmoitan tarkemmin, kun juttelen ensin viranomaisten kanssa lupa-asioista. Koitin vähän tuossa lukia ite nuita lakijuttuja, mutta en ihan täyteen selviyteen päässyt, pitääkö lupa olla tuohon hyväntekeväisyyskeräykseen vai ei.

                   Toinen asia, mikä minun pitää vielä touhuta, on huoltotiimi. TARVIN tempaukseen yhden huoltoauton (+tietenkin kuljettajan) ja kaksi kaveria huoltamaan pyörällä. Ajatukseni on, että pyöräilevillä huoltomiehillä on koreissa juotavaa/syötävää, mitä tuossa nyt tarvii. Autossa on täydennys juomat, muonat yms. tarvikkeet. Samoin pyörämiesten huolto on autossa. Kaksi pyöräilevää huoltomiestä siksi, mikäli toiselta puhkeaa kumi niin toinen voi sen aikaa jatkaa huoltamista, kun toinen korjaa pyöränsä. Ja saahan siinä samalla pyöräilevät huoltomiehetkin liikuntaa, hä? Eli, mulle voi HALUKKAAT HUOLTOMIES ehdokkaat ilmoittautua kunniatehtävään, HYVÄN ASIAN (hyväntekeväisyys keräys) puolesta. Mitä pikimmin sen parempi = saahan tämä tempaus pystyyn!!!

                   Ja tosiaankin hyväntekeväisyyteen voi osallistua, vaikkei tulisikaan juoksemaan kanssani metriäkään. Nyt kuitenkin yhteislenkki reitti kulkee ympäri Nivalan, joten aika moni immeinen pääsee yhteislenkille mukaan juoksemaan. Harvoin sitä yhteislenkin vetäjä nitkuttaa hölkäten ympäri Nivalan, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväksi...  Etenen rytmillä 9min juoksua + 1min kävelyä alusta alkaen. Keskivauhtini asustelee n.5:20-6:00 välimaastossa. Tarkennan toki lähempänä tempausta noita etenemisnopeus suunnitelmia. Eli eikös tuota vauhtia kelpaa hetken aikaa juosta mukana? Jotkut pidempäänkin.

                    Eli tällasta hyvää mielessä...

                   Muista asioistakin vois tähän loppuun samalla vähän hölistä. Tännään päättyi 12 päivän minulle sangen tiukka määräjakso, jonka aikana juoksin 229,8km... Tännään käväsin myöskin tuolla kehonmittauksessa. Melekeestä samalta näytti kuin marraskuussakin. Tietysti jotain on reilun vuojen aikana tapahtunut, ja siitä jonninlainen taulukko tuossa alla:


pvm paino rasva% vyötärö cm
29.9.2011 89,6 19,7 93
4.10.2011 88,1 17,6 91
6.6.2012 79,6 15,6
23.8.2012 81,2 16,9 85
12.11.2012 78,5 13,8 81
28.1.2013 78,4 13,9 81

                    Aika lailla oon menny nyt harjoituksien suhteen ylärajoilla. Enkä tarkoita nyt määriä, sillä voisin kestää vielä hitusen isompiakin määriä. Mutta olen myös vedellyt aika säännöllisesti Vk-kilsoja koneeseen, jotka kuluttaakin sitten jo ihan eri tavalla kuin perus kevyt jolokottelu. Jalkapohjat ovat olleet vuoronperään oikea-vasen-oikea-vasen-oikea kipeät. Nyt on oikean vuoro. Nuot kivut ovat olleet aina lyhytaikaisia = menneet 1-3pv:ssä ohi venyttelyllä, kylmähoidolla ja itsehieronnalla, eikä ees lenkkejä oo tarvinna jättää väliin. Täytyy silti nuot noin säännöllisesti uusiutuvat kivut ottaa muistutuksena siitä, että mennään yläkantissa reenihommissa. Harjoitettavuus kehittyy omaa vauhtia, sitä ei parane hoputtaa.

                  Hyviä lenkkejä ja odottelen pikaisia yhteenottoja 3.Onnin kierroksen huoltotiimiin ilmoittauvien osalta.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 28.1.2013

11 kommenttia:

 1. Kaksi huoltajan paikkaa menikin heti kättelyssä :) Eli yksi pyörähuoltaja ja autohuoltaja ilmoittautuivat hyvälle asialle. Vielä ois hakusessa toinen pyörähuoltaja. Loput saakin tulla sitten kaveriksi hölkkäilemään ;)

  VastaaPoista
 2. Eli huoltotiimin tilanne:

  Autohuolto: Janne Kukkola
  Pyörähuolto: Jani Jyrkkä
  Pyörähuolto: ??? ??????

  VastaaPoista
 3. Jollain tavalla lupaan olla matkalla, mutta tuo 100km kuulostaa itselle liian kovalta Terwamaratonin ja Rovaniemi maratonin välimaastoon :D Sattuisi näköjään seeman mukaan ilta ja yövuorojen "välivapaalle", joten jonkin osan lupaan terveenä ollessani tulla matkaseuraksi hölkkäämään. Ollaanpas kuulosalla ja oikein hyviä treenihetkiä Nivalaan.

  VastaaPoista
 4. Onni, tämä on hieno juttu!


  -Pirjo

  VastaaPoista
 5. Mukava nähdä, että välittömästi kiinnostusta tulee läheltä ja kauempaa. Ois hienoa, jos porukkaa tulisi tosiaan mukaani juokseen pitkin reittiä. :) Muistetaan, että jokainen järjestää omalle juoksulleen huollon, jos sitä tarvitsee. Mutta varmaan lyhempi tai osa matkasta menee esim. juomapullovyön kera? Tämä on ainakin lähtötilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on komea lenkki, toivotaan että suunnitelma toteutuu.
   Lupaan lähteä matkaseuraksi startista Nakkaperälle saakka, jos kunto suinkin sallii. Koko kierros on mulle liian pitkä vaikka tuo täys satanen onkin joskus tulevaisuudessa tarkoitus yrittää juosta.

   Poista
  2. Hieno homma. Matka joutuu, kun seuraa piisaa. :)

   Poista
 6. Toivottavasti tuota päivämäärää et ole ihan vielä lukkoonlyönyt. Sillä silloin samana päivänähän juostaan se Forssan Suvi-ilta, jonne myös Kipinän porukkaa ym. on lähdössä yhteisreissulle. Et varmaan aika moni sinne lähtijä halajais myös osallistua tuohon Onnin kierrokseen. Itsekkin tuohon joukkoon lukeutuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinkkistä... Kesäkaudella on liian vähän viikkoja? Tuota Terwamara on 25.5. Siitä menee jonnin aikaa ennen kun toivun 100km rutistukseen. Eli aikasemmin ei ole rahkeita 100km lenkuraa heittää kuin 15.6. (vkl:na)... Sitten on juhannus, eikä Nivalassa oo sillon ketään. Seuraava vkl on viikon päässä Kipinä Maratonista, joka siis pidetään La 6.7.2013 klo.12...

   Viikot vierii... Mulla on 20-21.9. 24h kisa, johon nähden haluan mahdollisimman etäälle ton 100km tempauksen... Näitä päällekkäisyyksiä tahtoo tulla. Palionkaas pärjätään - on kait ajateltava? Ei nämät kuitenkaan ainakaan toisiaan syö, koska Forssaan lähtijät on jo ilmeisesti olleet hyvän aikaa tiiossa ja Loput kiertää hikipäässä Nivalaa ympäri sen aikaa. :) heh-heh...

   Joka tapauksessa on iso harmi, että laadukas Forssaan lähtijöiden joukko jää pois, mutta ei taida olla mulla muita pvm vaihtoehtoja. Täytyy koittaa hommailla niin, että saahaan tuosta Nivalan Ympäri juoksu - tapahtumasta Forsassa kävijöillekin kuitenkin muistoksi kuvia ja tunnelmien välitystä blogin muodossa.

   Toivottavasti tulee kesällä hyviä tuloksia laajalla rintamalla. :)

   Poista
  2. Harmi vaan, että myös tuo Jukolan viesti sattuu samalle viikonlopulle. Sinne varmaan perinteisesti myös Nivalasta lähtee suunnistajia iso joukko. Mutta niihän se vaan on, että kesässä on liian vähän viikoloppuja.

   Poista
  3. Se on juurikin noin = haasteellista. Pakko mennä kuitenkin omien päätähtäimien mukaan. Ja tuo Nivalan ympäri juttu voi innostaa sellaisia, jotka eivät edes tiedä mitään Forssan tai Jukolan kisojen samanaikaisuudesta. Eli uusien liikkujien esiintuloa odotellaan. :) Ainakin ens kädellä muutama jo aikoi tulla juoksemaan osan matkasta. He tosin kaikki ovat tekijämiehiä. Ja lahjoituksiahan pääsee tekemään ilman juoksuun osallistumista.

   Mutta kuten tuossa aikaisemmin totesin, onhan se silti harmi, mutta minkäs teemme. Mennään näillä.

   Poista

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.