keskiviikko 30. tammikuuta 2013

MISSÄ MENNÄÄN osa.2

                         Muistelen katselleen ainakin kerran aikaisemmin taaksepäin omia noin vuoden takaisia lenkkejä siinä mielessä, jotta mitenkä on kehittynyt. En sitä äkkiseltään löytäny, vaikka tosin en kauaa viittiny katellakkaan. Olkoot tämä "Missä mennään osa 2" sitten ja laitan tunnisteeksi "vertailut" niin löytääpäähän jatkossa nämät paremmin.

                        Karvan verran vaille vuosi sitten (6.2.2012) tein 12,8km reippaan Vk-lenkin. Sykkeet oli 163/156 ja keskivauhti 5:29/km. Tuo oli iltalenkki. Aamusta olin juossut 8km 142:n keskisykkeillä 6:02 keskarilla. Tuota harjoituspäivää edelsi vapaapäivä...

                       Vertailulenkkipäivänä viime sunnuntai. Edellisenä päivänähän olin rasitellut itseäni 42,5km ja +4h hölkällä. Sunnuntaina tein harjoituksen 4km verryttelyä 5:24 (sykkeet n.135-140), 8km vauhdikkaasti 4:44/km -vauhdilla n.156 keskarilla + 4km verryttelyä 5:28/km. Eli nyt on kevyt verryttelyvauhti samalla tasolla kuin n.vuosi sitten reipas Vk. Vauhtikestävyysvauhti on n.45sek/km nopeampaa ~10km otatuksella mitattuna.
                   
                       Tämä on mukava tietää. Äkkiseltään vois luulla, jotta enkoista karisee mukavat kasat minuutteja poies ees kesänä. Täytyy vissiin muistaa vain reenata yhtä kevyesti, jotta pyssyy ehejänä.

                       Kisoja ja kesäisempiä kelejä ootellessa vois heittää sohovalle pitkälleen odotteleen NOUSUkuntoa. Ei kait tuolla myräkässä kukkaan vihti reenata? (Päivä 18,7km, Ilta 10,3km)

                       Huomenna kuukausikatsaus, jos jaksaa näpytellä = yöhugit alkaa ja kuuba menee pimiäksi. 

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 30.1.2013

3 kommenttia:

 1. Mukavasti sielläkin on vauhdit nousussa!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuolla juoksukunnolla on tapana nousta, kunhan muistaa noita mahanalusia säännöllisesti kiusata. Tsemit yövuorokoomailuun!

  VastaaPoista
 3. Kiitosta vaan. Kyllähän nuot ovat pitkiä öitä (10h/vuoro)... Varmaankaan ei kuitenkaan saa pidettyä tuota ~45s/km -eroa vuoden takaiseen ihan syksyyn asti. 1.syyskuutahan juoksin maratonin 4:59/km. Mutta nuot ns. "Flashbackit" ovat ainakin tässä vaiheessa harrastusta mukavia juttuja, kun katsoo vaikkapa vuoden taaksepäin - saati useamman.

  NHL:n puolella pakkaa nuot jopa 20.v vanhat Flashbackit olemaan jopa parempia kuin tänä päivänä (http://www.youtube.com/watch?v=KiabJONkQmw)

  VastaaPoista