lauantai 12. tammikuuta 2013

LÖYSÄT POIS

                     Tässä on ollunna matalalentoa to-illasta tähän la-aamuun asti. Vattan nipistelyjä, ajoin jopa hieman nenänvuotoakin. Pe:n aamulenkilläkin nuot nipistelyt ajoin vähän häirihti kaartelua ja kiertelyä. 125min kierreltyäni könysin pois tiestöltä takaisin nukkumaan. Iltapäivästä sama olotila jatkui - kuitenkaan ei mitään väsymystä tahi muita sairasolotila merkkejä. Kuumeesta puhummattakaan.

                 Tunti ja +12km tuli toikkaroitua Ahteen valaistulla. Sieltä kotio tullessa oli kyllä PIRUN kylmä! 2-3 varvastakin ihan valakosena. Äkkiä kuivaa ja lämmintä päälle. Sää oli -19 tuolla hiihtäessä. Ilta menikin sitten vällyjen alla aivan horkassa. Kuume ei kuitenkaan noussunna, mutta VETO OLI POISSA. Aivan totaalinen sippaus. Ajatus wc:n asti menostakin tuntui työläältä. Mutta ei mitään barometristä todistetta mistään sairaudesta. Vain mahan vääntelyä.

                 No, tännäänpä tuota alkaa olla jo likimain ok-olo. Ja tuntosarvet on jo kohollansa. Huomasin tässä mm. tämän supernousun tehneen blogia lukiessani olevan VAKAVASTI ylipainoinen JUOKSIJAKSI. Tuo kaveri paahtaa lenkkejä 178cm/59-61kg ruholla. Meikäläinen jyrää lenkuraa 182cm/78-80kg massalla. EI HYVÄÄ PÄIVÄÄ!!! Kiitos Makez76!!!! Nyt lähti uusi rosessi liikenteeseen täällä sinusta kahtottuna kaukaisessa etelässä.

                Joskus tarvihtee vähän aukaista silmiään nähdäkseen mitä palasia puuttuu omasta palapelistä. Nyt niitä on tosin jopa n.10kg liikaakin. Eli laitan tavoitteeksi 10 VIIKON PÄÄSTÄ lauantaille 23.3.2013 olla MAKSIMISSAAN 69,9kg. KYMPPI POIS. Eli sama tuomio kuin viime talavenakin. Silloin eräs nivalainen ex-juoksija sanoi mulle nuot sanat: "kymppi pois". Painoin silloin n.90kg. Otin, ja nyt ois seuraavan kympin vuoro. Sitten se on hyvä, jos vakiinnun tuonne 68-70kg kantturoihin.

                Mutta näistä lähtökohista eteenpäin. Tässähän ihan taasen virkku!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 12.1.2013

10 kommenttia:

  1. Hyvä Onni! Kymppi pois ja vauhti kiihtyy! Voit ruveta laulaan lenkeillä: "minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, tule mukanani juhlimaan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh-heh...niinpä. Tännään kyllä aattelin nakata Mp3:set kokeeksi pitkästä aikaa korville ja natustella 8km kevyesti kiihtyvää Vk:ta. Verkkaa alle ja päälle 2-4km... Mie haluan kehittyä ja oon vähän kyllästyny tähän turhan jämäkkään/isoon olooni.

      Poista
  2. Huh, huh...jotenkin tuntuu, että sulla on Onni johonki kiire?
    Itellä on semmonen tunne, että kestävyysjuoksu on pitkäjänteistä työtä...ensin tehdään pohjia, että voidaan harjoitella. Tuollaiset painonpudotukset ja aikataulut...ihan hulluutta!
    Jotenkin tuntuu...kauanko kestät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla oo mitään kiirettä. Ihan 95%:sti kaikki reeni sujuu sangen helposti. Vois reenata kropan ja elimistön puolesta jopa enemmänkin, mutta tämä on pitkäjänteistä. Ja totta - pohjiahan tässä tehdään. Pari vko:a määrää ja viikko kevyttä. Eli sangen kevyt -rytmi mielestäni.

      Painon pujotus oli heitetty aika spontaanisti - eikä mun läppöjä kannata aina niin kauheen tosissansa ottaa. ;) Tarkemmin mietittyä on erittäinkin tojennäköstä, jotta oon maaliskuun 23.päivä jossain 74-75kg:n tietämissä. Sekin ois eteenpäin. Oon kuitenkin juoksijaksi vielä OIKEESTIKKIN reilusti ylipainoinen.

      Älä pelkää, kyllä kestän, sillä tämä on minulle vain kivaa hubaa. Kauheen paljon tuntimääräisesti en voi silti tässä vaiheessa eloa määriä lisätä, sillä perhe on kuitenkin kaikkein tärkein terveyden ohella. Varmasti jossain 500-550h paikkeilla/vuosi menee mun katto tässä vaiheessa. Sillä on pärjättävä.

      Kiitos huolenpidosta. :)

      Poista
  3. moikka! Eiks toi Onni oo kaiken aikaa melkeen terveenä, eikä oo tainu hirviästi hänellä vaivojakaan olleen? Näyttää sietävän hyvin juoksua. Kehityshän on ollut myös mainiota ja saavutuksiakin jo mukava liuta. Minusta näyttää, että kaikki menee Onnilla aivan oikein. Ja mitä oon nähny niin iloisuus ja positiivisuus on kohillaan. Hyvä, hyvä!

    VastaaPoista
  4. Väliaika päivitys 13.1.2013: Jätetty pois kukkura kourallinen konvehtisuklaita ilta kirjan luvun yhteydestä pois. Oon vähentänyt syömisiäni 7-8kerrasta/päivässä, niukkaan 6-7 kertaan päivässä. Paino nyt 78,6kg.

    Ps. Kuinka moni syö useammin kuin 6 kertaa päivässä? Isot on kulutuksetkin, kun treenaa paljon. Ja hyvin pienillä muutoksillakin kropasta tirisee ylimääräiset rasvat pois. Kuten vähentämällä syönti kertoja esim. 8:sta 6-7:n kertaan.

    VastaaPoista
  5. Mikä on painon tiputuksen tilanne, oletko pysynyt aikataulussa?

    VastaaPoista
  6. Ei lähteny tippuun. Samoissa lukemissa pyörinyt/ pikku hiljaa roppa muotoutuu juoksuystävällisempään suuntaan.

    VastaaPoista
  7. Kaapista kynäniskaksi? ;)

    VastaaPoista