torstai 10. tammikuuta 2013

LUV TULOSPÄIVÄ

               Ja kyseisen päivän mysteerisyys...

                  Päivän mittaan lompsahteli vielä JYTKYJÄ liikuntatunti paketteja puhelimeeni. Väki oli todella innostunut liikkumaan. Uskon, että vieläkin on kasvun varaa, varsinkin osanottajamäärissä. LUV-kampanjahan on ilmainen - siinä voi vain voittaa. Kuten tietysti nytkin nuot 8 onnekasta 50 osallistuneesta liikkujasta. Eli palkinnon sai 16% osallistuneista.

               LUV 2013 kampanjaan osallistui siis 50 innokasta liikkujaa. Viime vuonna 40. Eli kasvua oli mukavasti. Viime vuonna kerättiin kilometrejä, joita kertyi 40 henkilön voimin 2365,5km. Tänä vuonna kerättiin puolestaan tunteja ja minuutteja, joita kertyikin HUIKEAT 466 tuntia ja 15 minuuttia. Se on kyllä MELKOINEN kasa tunteja.

              Ahkerin liikkuja oli Janne "Jay Leno" Kukkola käsittämättömällä 30 tunnin annoksellaan. Mies käveli lähemmäs 200km viikon aikana. Töppöstä toisen eteen, on siinä otettu. Neljä liikkui yli 20 tuntia ja PERÄTI 23 liikkujaa ylsi +10 tunnin viikkotuntiannokseen.

            Mielestäni hyvinvointia ja virkeyttä edistämään, sekä kuntoa kehittämään terveysliikunnallisessa mielessä, riittää 3h/viikkoon aluksi jo vallan mainiosti. Kehoittaisin liikuntaa aloittelevien liikkumaan mahdollisimman säännöllisesti, lisäten viikkomäärää pienin annoksin. Esim. 6x30min/viikko kuulostaisi jo upealta alulta? Ja siinä tulisi se 3h/viikkoon. 6x30min on parempi kuin 3x60min. Säännöllisyys/Jatkuvuus on kaiken a ja o.

           ... Eilen nuita LUV-tietoja päivitellessäni, minulle tuli illasta pieni katkein tietojen vastaanottokomitean ylläpitoon. Sain tuossa heti vuojen vaihettuani OUVVON kirijeen. Siinä minut kuhuttiin Uikkoon, ja siellä jossain sijaitsevaan kokkoushuoneeseen. No, mentäväkkään se oli, ku kuhtu käy!? Satuin justiinsa sujuttelemaan Uikon sisälle, kun sinne oli menossa urheilijan näkösiä immeisiä.

             Päästessäni sissään tuonne kokkoushuoneeseen, olin kyllä ihmeissääni, hämilläni ja innoissani. NÄIN PALJON HUIPPU-URHEILIJOITA näin yhellä silmäyksellä. Olipa upia päästä seuraamaan heitä näin läheltä... Mietin vain siinä, jotta miksihän ne minut tänne käski. Toisaalta, mitäpä tuota liikaa miettimään - ei muuta kuin nautitaan tilanteesta. Ja kohta alkoi VALTAISA kirjekuorien jako. Oli MAAILMANMESTARIA, SUOMEN MESTARIMITALISTEJA siinä ihan silimien alla. Sain kunnian muutes istua vieläpä maailmanmestarin vieressä.

            Tässä MAAILMANMESTARI (keskellä, vasemmalla junioreiden estetykki - uusi jukkakeskisalo ja oikialla moninkertainen Sm-menestyjä ja tuore maakuntaviestisankari)

              Tässä taasen veteraani ja liikkuja palkittuja. Hirvenjuoksua, suunnistusta ja liikuntasuorituksia. Huikeita merittejä joka äijällä ja plikalla.

            Lopuksi sitten illan tirehtööri....

 
            ...piti erikoisen pitkän alustuspuheen. Sitte sillä varmaan puheen lopussa meni puurot ja vellit sekasi, kun minun nimen mölläytti ja vinkkasipa vielä palakintua noutamaan. Antoi siinä ilimeisesti erreyksessä mulle VALTAVAN pokaalin ja kirjekuorenkin...
             ....Olipas erikoinen, ikimuistettava hetki. Kiitos saamastani kunniasta kuuluu kaikille tempauksiini osallistuneille immeisille. Jostain sellaisesta käsittääkseni minua haluttiin palakita. Lopuksi syötiin ämpärikaupalla kakkua ja saavikaupalla kahavia.

               Eipä muuta kuin palaillaanpa taasen asiaan! Ja teretulemasta vaikkapa nuille aamulenkeille mukaan. Perjantaina klo.5.15  tai Sunnuntaina klo.7. Eli aamu-unisimmatkin ehtiipi ny mukkaan rennolle 5,5km lenkuralle.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 10.1.2013

2 kommenttia:

  1. Mahtoi olla hieno kokemus, kun sait tunnustusta tekemästäsi työstä liikunnan hyväksi. Hyvähyvä!!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.