torstai 31. tammikuuta 2013

TAMMIKUU 2013

                         Minusta ainakin mukavan(?) pitkältä tuntunut kuukausi on reenejen puolesta taputeltu. On aika hieman katsoa pähkinänkuoressa tammikuun kertymiä. Enempiä jaarittelematta lukemat tiskiin:

* Harjoittelua kaikkinensa (Juoksu, Hiihto, reenikävely) 58h 19min
* Juoksua 504km, Hiihtoa 100,3km, Kävelyä 6,3km.
* 7 lepopäivää juoksusta. 5 lepopäivää kaikesta harjoittelusta. Aika paljon?
* Juoksuharjoituskertoja 31kpl ~16,25km/lenkki keskimäärin.
* Venyttelyä tasan 13h. Plus muu (jää) huolto päälle. Ja n.kerran viikkoon lonkka-selkä-vatsa-ylävartalo-kuntopiiri/jumppa.

                       Parasta antia tammikuussa oli, että harjoittelusta tulleita kipuja oli vähemmän kuin joulukuussa, vaikka harjoittelua oli enemmän. Tammikuun viimeistä viikkoa häiritsi hieman ylähengitysteiden tukkoisuus ja jonkin sortin limaisuus. Ei kuitenkaan kuumetta tai kurkkukipua tms. Astman oirehdintaa.

                      Vertailun vuoksi v.2012 tammikuussa tuli 325km juoksua, 104,9km hiihtoa ja 18,4km kävelyä = 47h 54min harjoittelua. Viime tammikuussa oli peräti 8 lepopäivää kaikesta liikunnasta. Ihme rötväilyä. No, todellisuudessahan kärsin jonkinlaisesta flunssasta tuon kuukauden alkupuoliskolla.

                     Helmikuuta päin. Kuukauden aikana olen mm. juoksuharjoitusleirillä Pasi Koskisen luona kolme päivää ja 24.2.2013 on tarkoitus parantaa omaa 10km (43.43) ennätystä seurani kympin testissä, jos ei nyt ihan mahoton ilma ole. Jos tuonne 43-43.30 nurkille puskis menemään. Maaliskuussa on sitten La 23.3. Toholammin talvimaraton, jos ei sää ihan mahoton ole. Liekkö Leno tulossa raastamaan Toholammille taasen? Muita kipinäläisiä, hä, tä? Ois kiva nähdä puheenjohtajaakin raastamassa talvisissa maisemissa. Jos siellä ees alle 3.30 hölkkäilis niin ok-tilanne. Mutta katsellaanpa nyt ensten lähemmäs. Eli seuraavana aloitan helmikuun KAHDELLA TÄYDELLÄ lepopäivällä. Mitä nyt yöhugeja paiskin menemään.
                    Ja sitten laitetaan tossua toisen eteen alla olevan musiikin tahissa... RÄVÄKKÄÄ RAPPAUSTA!!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 31.1.2013.

5 kommenttia:

 1. Jäätävät on kyllä kilsat!! No, ultrailua harrastelevalla pitää kyllä ollakin. Mielenkiinnolla kyllä seuraan menoasi, pitäis varmaan itekin alkaa panostamaan hieman pidempiinkin siivuihinkin. Vaikka maraton tulee varmaankin aina olemaan itselle se päämatka, niin tarkoitus olisi vielä lipsauttaa kokeiluja ultrailunkin puolelle. Kovaa on meno, mutta niin sen pitää ollakin!

  VastaaPoista
 2. On se kyllä mahoton mänemää. Tuo osmos cosmos ;)

  VastaaPoista
 3. Ultrajuoksuharjoittelu on pitkälti samanlaista kuin maratonharjoittelu. Kokeneet vetävät paljon isompiakin määriä, maratoonaritkin. Esim. männä viikolla FG +260km.

  Itse koitan nostaa määriä tuntemusten mukaan. Sinällänsä en tee itselle mitään rajoja vaan jalat ja keho saavat ne päättää + hallitus.

  Ehkä suurin ero maratonharjoitteluun on, että silloin tällöin saatan heittää ns. ylipitkän. Ja ultraharjoittelussa ominaista on myös matalatehoiset vaellukset, hiihdot yms.

  Uskon, että esim. "munkkitossulla" olisi hyvät edellytykset ultrajuoksijaksi. Perusteena hyvin kestäneet jalat, joka on jo aika hyvä apu näissä hommissa. :) Odotan innolla kesäkuun 15.päivää, jolloin päästään samaa matkaa hölkkäileen, jos saat toteutettua Nivalaan tulosi. Ja Terwamaratonilla pääsen tietysti näkemään, kun painut horisonttiin. ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä Cosmos, mukavat alkuvuoden kilsat!

  Mites ohjelmaasi kävisi pari viikkoa ennen Terwamaratonia verrytellä Kuopio 6 h:lla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuore aviomies!

   Tänä vuonna ei sovi. Mulla on viikko ennen Kuopiota puolikas, jossa on tarkoitus vetää reisilihaksisto uuteen arvontaan. Siitä ehtii Ouluun palautua, mutta viikon päästä 6h ois liian kova rasti mun kuntoselle.

   Kiitos tarjouksesta! :) Ps. Nautittavia lenkkejä teille

   Poista