torstai 25. huhtikuuta 2013

LOMATERVEISIÄ JA VETOOMUKSIA

                 Hoh-hoijjaa x19. Siinäpä taisi olla lepopäivien anti. Siis tuli varmaan ihan sopivaan rakoon tämä kevennys/lepo/lomaviikko, kun meni nuot lepopäivät (kaks tsipaletta) lähinnä haukotellessa. Täytyy varalta suunnistella kyllä tuonne apoteekkiinkin, sillä raudan saanti ei ole vältämäti minun ruokavaliolla kovin maskimaallista. Eikö net syö Obsidania haukotteluun? Vai oisko...ne en usko - ainakaan paljosta harjoittelusta haukotuttanu. Tiiäppä häntä.

                 Tässä lomalla ollessa vaihoin jalkojen hyväilypussit. Kas näin:


                 Hierotteellakin tuli eilen käytyä ja tänään on toinen setti. Eli tämän viikon teema on välttää harjoittelua. Janikin yritti tuossa aamulenkillä saaja minua juoksemaan, mutta totesi sitten, että: "-Ai niin, sullahan on se lepo viikko". Ja lepoahan tämä on totta vie ollutkin. Tänä aamunakin keskisyke oli 121 aamulenkillä. Sitä voi jo rehellisesti kuhtua hiippailuksi, kun tuohon kuului vielä 6x250m "mäkivetoja". Moniko on tehnyt mäkivetoharjoitus lenkin noin alhaisilla tehoilla? Ps. Parhaat vauhdit @3:30, muuten varmaan nojailin kämmeniin.

                 HALUAISIN niin kovasti nähdä täällä nivalassa juoksukulttuuriin NOUSEVAN!!! Se ei tule eikä pesiydy kuitenkaan ihtestään - emme asu Keniassa. MEIDÄN TÄYTYY (understand???) NÄYTTÄÄ esimerkkiä. Näyttää tietä. Parhaiten näytämme esimerkkiä, suuntaa - olemalla ISOLLA KÖÖRILLÄ liikkeellä. Ihmiset innostuvat asioista, joissa on paljon porukkaa. Eli meidän TÄYTYY saada porukkaa liikkeelle - ja näkyvästi. Yksi hyvä keino on osallistua isollla joukolla näihin meidän kaupunkimme urheiluseurojen (Lakeuden Kipinä ja Nivalan Urheilijat) hölkkätapahtumiin. Sana kierii ja tulokset ovat lehdessä. Ihmiset kuulevat kuiskutukset ja lukevat lehdet. 

               Monille hölkkäkisoihin lähteminen on ISO KYNNYS. Ei sen tarvitsisi olla. Hölkkäkisoissa on kiva mitata OMAA kuntoa ja kenties yrittää aina seuraavalla kerralla parantaa omaa aikaisempaa tulosta. Niin ainakin minulle.  Kuitenkin sitä omillakin lenkeillään silloin tällöin nappaa kilsan-pari kovaa niin samallahan sekin tulee noissa hölkissä hoidettua.
              On hienonköistä, kun on iso joukko kirmaamassa. Ihminen on aidoimmillaan juostessaan. Siinä vapautuu huolet ja murheet hetkeksi, kun saa kirmaista lyhyen matkan ja hengästyä. Ja kunto nousee, olo paranee. 

              Näyttäkäämme siis esimerkkiä!

           Perjantaisin hölkätään Tuiskulan pihalla, kenttätien suunnalla. Esim.tällä viikolla klo.18.30. Katso tarkemmin tästä Nivalan Urheilijoiden ohjelmaa.
           Sunnuntaina on puolestaan Karvoskylällä 10km testijuoksu klo.10.30. Kokoontuminen Karvoskylän koululla. Katso tarkemmin tästä Lakeuden Kipinän ohjelmaa. 

            Kaikki liikkeelle!!!!

            Vielä pakko palata noihin Junganjärven maisemiin.ytyi varsin mitatat nuot reitit. Eli 12,3km reitti oli siis 12,0km ja 10km reitti oli siis 9,6km. Hölkkäkisoissa, joita ei ole virallisesti mitattu, on usein heittoja matkoissa.

             Itse jatkan tätä helppoa lomaviikkoa. Toki perjantaina juoksen tuon Tuiskulassa juostavan 1,6km maantiejuoksun lyhyenä, kovana vetona. Ja niin ikään juoksen tuon sunnuntain Karvoskylän 10km testin tavoitellen tuollaista 41.40 -aikaa (ennätys 43.34). Muutoin vain lepäilen ja hölkkään jonkusen kevyen kilometrin.

            Ens viikolla on sitten taas täysi höyry päällä. Viikon päätteeksi lauantaina on tarkoitus kiskasta tuo Pidisjärven puolimaraton KOVANA harjoituksena 1.31.30 tietämiin. 

            Eli ei mitään ihmeellistä, kunhan vain koitin tässä YLLYTTÄÄ immeisiä mukaan hölkkiin!!!

Ps.Hyvää syntymäpäivää, Poika! (17.vee)

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 25.4.2013     

2 kommenttia:

  1. Tulosveikkaus 1,6K:lle on 5'40'', eli jos väittämäsi mukaan 1200 ei mene 3'20''/km vauhdilla, niin kyllä kuitenkin 1,6 menee alle 3'33''/km vauhdilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa - kiitos veikkauksesta!!! En pystyny täyttämään odotuksiasi. Olen oikiasti hidas. :)

      Poista