perjantai 19. heinäkuuta 2013

KOLMEN AIHEEN PÄIVITYS

                   Laitan tämän blogipostauksen loppuun kenties neljännekin aiheen, mikäli saan muotoiltua saamani blogiaihe materiaalit siten, että blogspot-palvelu ne hyväksyy. Mutta ensten nuot kolme aihetta.


1. YÖN KUTSU Pe 26.7.2013 klo.20

               Juoksu+kävely vaellusjuoksu lähtee yllämainittuun aikaan Pyssymäen grillikatoksen edestä. Osallistumisen "yön kutsuun" on varmistanut lisäkseni kolme immeistä = Minä, Jani Jyrkkä, Virve Närhi ja Jarkko Turunen. Tietääkseni joku/jokunen vielä hioo viimeistä päätöstään tämän suhteen, joten mukava sakki on joka tapauksessa lähdössä jo hieman pimenevää yötä kohden. Matka on noin 48km, riippuen pienistä suunnistuspätkien onnistumisista.  Ei muuta kuin kaikki halukkaat mukaan!

               Etenemme 3min hölkkää + 2min kävelyä -rytmillä. Vauhti on osallistujien halujen mukaista, leppoista hölkkää. Suosittelen osallistujille aina vaan juomareppua, mutta tähän reissulle myös ohtalamppua. Tietysti voi pärjätä ilmankin, kun osalla on kuitenkin matkassa, mutta ei pistä risut yms. esim. silmään, kun näkee paremmin. Tämän blogin kommenttikenttään voipi ilmoittautua ne, jotka eivät ole vielä ilmoittaneet ihtiään. Nähdäänpä perjantaina p-mäellä!


2. ULTRAJUOKSUHARJOITUS Su 28.7. klo.10->15 = 5h

                 Paikkana vesitornilta päin katsottuna Kyösti Kallion koulun vasemmalta puolen alkava n.3,8km reitti tai Uikon risteyksestä ahteelle päin mentäessä, tasoristeyksen jälkeen oikealla avautuva soratiebaan, ja siellä niin ikään n.3,8km mittainen reitti. Menemme Kyösti Kallion koululle, jos saamme harjoitukseen mukaan Vierumäelle lähtevän huoltajan. Jos emme saa huoltajaa vielä tuohon harjoitukseen mennessä, teemme harjoituksen tuolla radan varressa. Tervetuloa tuonne juoksemaan! Ja mahdollisen tulevan huoltajan harjoittelemaan huoltohommaa.

                Hakusessa on edelleen huoltaja Vierumäen 24h kisareissulle. Lähdemme reissuun todennäköisesti siinä To 19.9. klo.12-15 välimaastossa ja palaamme reissusta lähdettyämme Su 22.9. aamupäivällä heinolasta, jossa varaamani mökki sijaitsee. Mökki on n.32km päässä Vierumäen kisapaikasta. Huoltajalle maksetaan majoitus + matkat kisapaikalle! Siis tarjolla olisi 3 päivän urheilumatka ilman edestä. Tietysti siihen kuuluu autolla ajaminen ja kisan aikana huoltajana oleminen, eli siinä tulee käytännössä n.28h valvonta rupeama kisan kyljessä huoltajallekin, kuten kisaajille. ILMOITAPPA, jos oot kiinnostunut tuosta pestistä! Tällä hetkellä kiinnostuneita on ollut 2-3immeistä, mutta mielellään ottaisimme jo varman nimen tiskiin. :)

                  Ilmoitan tuon harjoituspaikan viimeistään lauantaina 27.7. klo.18 mennessä yhteishässäkät sivustolla.


3. PROJEKTI 74

                  Viime sunnuntaina (14.7) mittasin lähtöpainon 79,7kg. En ole vielä saanut tuota alempaa noteerausta. Osa syynä on jonkun asteiseen tulehdustilaan menneiden jalkapohjien hoito Buranalla näin keveällä viikolla x3tabun voimin. Otin myös hieronnan paikallisen gurun käsittelyssä. Nyt jalat tuntuu jo tulehduksen osalta voitetuksi, mutta pohkeet ovat aika jänkissä edelleen. Ens viikolla on uusi hieronta. Niin... Burana tekee minulla sen, että paino nousee n.2kg. Ilmeisesti ibuprofeeni hidastaa minulla aineenvaihduntaa, josta tuo hetkellinen, n.24-48h kestävä selkeä painonnousu johtuu. Olen kuullut tuon reaktion tulevan joillekuille muillekin, joten mistään amazing-hommasta ei tosin kyse. Mutta siis tuosta syystä johtuen ei alempia noteerauksia siis ole vielä tullut.

                   On tässä ollu totuttelemista tähän kurinalaiseen ruokailupolitiikkaan. Huomasin kyllä, että ihmeellinen on tuo jää-ja kuivakaappien vetovoima ollutkin. Alvariinsa puoltaa kävely keittiöön päin. Siis 24h/7vrk munttausta ollut elo. Pitää ne ruokarytmit olla ja nyt tosiaan myös kaikki herkut ja roskat pannaan n.60pv ajaksi, sillä Vierumäen kisan aluspäivinä täytyy kuitenkin löysätä tuota projektia, jotta on varmasti kennot täynnä. Plus tietysti tuossa 5h ultrajuoksuharjoiutksessa, jossa nimenomaan harjoitellaan, mitä ruokaa kellekin uppoaa. Tavoitteena on siis jatkaa tätä projektia ainakin niin kauan, kun olen 74,xkg. Taukohetkiin kuuluu yksi baila-baila-päivä mökkilomalla ja Vierumäen kisa-aika. Muutoin olen prosessissa. Myös huomenna häissä, joista minulle ilmoitettiin vasta tänään klo.16. No, mentävähän se on, kun käsky käy - onneksi eivät ole omat.

                  Summasummarum, hyvin on alkanut tämä projekti, vaikkei se vielä konkreettisesti ole taulussa näkynytkään. Olen saanut tähän mennessä tähän projektiin kaksi muutakin kaveria mukaan. Sovittiin näiden henkilöiden kanssa, että kun kukanenkin pääsee aina uudelle kiloluvulle niin laitetaan viesti toisillemme. Vielä ei oo kännykkä piipannu siinä mielessä. Minä saan siis pistää noille kahdelle kaverille viestin, kun mun aamupaino on 78,x ja nuo kaksi kaveria sitten piippaavat minulle, kun pääsevät uusille lukemille. Asianomaiset tulkoot halutessaan itse ulos asiansa kanssa kommenttikentässä, jos haluavat vähän JULKISTA PAINETTA ruhon muokkaukseen.
 
                 Elikkäs ei muuta kuin ilmoittautumaan noihin kullekin sopiviin asialistoihin! :=)

4. MATTI JÄÄSKELÄISEN VALMENNUSFILOSOFIAA ALOITTELIJOILLE

                  Tuossa M60.v Suomen mestari ehdotti, että ottaisin blogissani esille myös tavallisista suosituksista poikkeavia valmennusfilosofioita. Joten kokeillaanpa tähän laittaa vaikka ensiksi tuon valmentajagurun, Matti Jääskeläisen oppeja:

Ohjelma aloittelevalle kuntoilijalle
Kaksi kovempaa viikkoa ja aina joka kolmas kevyempi
Seuraavassa kovemmat viikot:
Harjoituksia 3-4 viikossa
Määrä 30-40km/viikko

Ma     PK (=peruskestävyys), TV (=tasavauhtinen)-kevyt  6-8km, syke alle aerobisen kynnyksen
Ti     Lepo
Ke     VK (=vauhtikestävyys), TV-rento 4-6km, syke yli aerobisen kynnyksen
TO     Lepo
Pe     PK, TV-kevyt 6-8km, syke alle aerobisen kynnyksen
La     Lepo
Su     PK-pitkä, TV-erittäin kevyt 12-16km, syke alle aerobisen kynnyksen

Kevyet viikot:
20-25km/viikko

Ma    PK, TV-kevyt 6-7km, syke alle aerobisen kynnyksen
Ti    Lepo
Ke    VK, TV-reipas 4-6km, syke alle anaerobisen kynnyksen
To    Lepo
Pe    Lepo
La    PK-pitkä, TV-erittäin kevyt 8-10km, syke alle aerobisen kynnyksen
Su    Lepo

Ohjelma voidaan aloittaa kävellen, hölkäten tai sauvakävellen ja osan harjoittelusta voi korvata pyöräilyllä, jos tulee jalkavammoja.
Tärkeintä on, että vähintään 2/3 harjoittelusta on todella kevyttä ja helppoa.
Venyttelyä jokaisen harjoituksen yhteydessä ja VK-lenkkien yhteydessä alku-ja loppuverryttely.

5. GURU JEFF GALLOWAY´N ERILAISET METODIT






Alla oleva kuva isonee klikkaamalla.


















KIITOS KEIJOLLE NÄISTÄ!!!


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 19.7.2013

1 kommentti:

  1. Yön kutsun kokoonpano nyt: Onni Vähäaho, Jani Jyrkkä, Virve Närhi, Jarkko Turunen ja Joni Laakkonen. Lisääkin mahtuu...

    VastaaPoista