tiistai 9. heinäkuuta 2013

TJ 73 VIERUMÄKI - ASIOITA SELVÄKSI

                      Tänään oli se päivä johon varasin hieman aikaa selvittääkseni muutaman asian Vierumäki 24h kisaan. Kisan sivuillahan on tiedotus ja tietojen päivitys suhteellisen nihkeää. Ja vieläpä kyseessä mun syksyn pääkisa. Sivujen ilmeinen ainoa päivitys n.6kk aikana on ollut se, että starttikellonaika on poistettu äskettäin! Siis ei muuta. Niinpä soitinkin tirehtöörille sinnepäin. Koitin ensin e-maililla tavoitella, mutta ollaan vasta vuodessa 2013, joten ei vielä voi paljoa e-mailin varaan laskea. Harkitsin jopa soittamista perinteisellä lankapuhelimella, mutta sain kuin sainkin kännykällä tirehtöörin kiikkiin. Ja jo rupes purossa vesi virtaan.

                     Aikoi (mitä se sitten meinaa) viedä ainakin kovasti asioita eteenpäin...

Puhelin soiton kertomaa...

* Kisa järjestetään pääasiassa opiskelijoiden toimesta.

* 24h kisa alkaa Pe 20.9.2013 klo.18 ja loppuu odotetusti La 21.9.2013 klo.18. Jermu siellä ei osanut sanoa, miksi tuo lähtöaika oli kadonnut sivulta. Aikoivat korjata sivuja aktivoivampaan uskoon, kun kerroin, että sinne ollaan tulossa laajalla rintamalla tekemään kovia kansallisia tuloksia... Ensin aloitin, että kansainvälisiä, mutta piti siirtää askelmerkki kansallisen kohdalle. Sivujen tiedot siis päivittyvät. -"Pitääpä laittaa heti viestiä, että korjaavat tuon, tuon, tuon, tuon, tuon ja tuon asian - ja tuonkin". "Tuota" riitti, kun täältä asti killuutellaan vuonna 2013!

* Huolto: Juomien merkistä ei kannattanut kysyä, koska Osclum sen jo teki. Siis eivät tiedä. Sen sijaan HUOLTOPISTEITÄ ON KAKSI. Se on hyvä uutinen. Jossain puolivälissä on toinen huoltopiste, jossa on ainakin juomaa. Lähtö -ja maalialueella on sitten kattavampi tarjoilu. Sivuille tulenee siis lisätietoa kunhan saavat aikaiseksi.

* Reitti 3771m on virallisesti mitattu. Ovat lähettäneet tiedot kisasta kansainväliselle ultraliitolle, DUV:lle. Champion chip hoitaa ajanoton.

* Lopputulos pyritään saamaan niin tarkasti kuin heidän resurssit antavat myöden. Ainakin kilsan tarkkuudella... ehkä jopa puolen kilsan, mutta sen tarkemmasta vastuuhenkilö ei osannut luvata.

* Hän kysyi minun toiveita: Vastasin, että mahollisimman tarkka tulos, kun sinne on tulossa kovia kansallisia tuloksia tekeviä niin haluavat mahdollisimman tarkan tuloksen. Ilmeisesti järjestäjät eivät ole olleet tietoisia, että sinne ollaan tulossa tekemään TULOSTA!!!
 

Näin... Ja laitoin siis oman ILMOITTAUTUMISEN sisään. Tuo nyt oli toisaalta itselleni muodollisuus, koska kyseessähän on syksyn pääkisani. Keitä muita sivujeni lukijoista on tuonne tulossa? Näin pienenä galluppina.

Mökinkin sain jo hommattua torstaista - sunnuntaihin. Eli kisan alusyön saa nukkua n.30km päässä kisalenkistä ja kisan jälkeisen kanssa. Meillä on HAUSSA vielä huoltaja tuonne kisaan. Pari nimeä on ollut esillä. Ota vaikka e-mailitse (onni.cosmos@gmail.com) yhteyttä, jos haluat lähteä tuonne huoltajaksi. Huoltajalle maksetaan 3vrk yöpyminen ja kyydit tietysti ilmaisia. Eli pääsee kolmeksi päiväksi iliman eestä reissuun, katsomaan mitä 24h kisa pitää sisällään. Hommaan kuuluu tietysti ainakin kisassa juomien ja eväiden esille laitto ennakkoon annetun listan mukaisesti. Niin ja tietysti ajaa autolla välit. Huoltajan ei tarvi osallistua siis mihinkään kuluihin, ei siis bensakuluihinkaan. OLETKO kiinnostunut? Pystytkö olemaan hereillä n.28h? Ehkä kisan aikana voi pieniä torkkuja ottaa, jos laittaa listan mukaiset eväät ja juomat järjestyksessä esille. OTA YHTEYTTÄ, jos homma kiinnostaa!!!

Tältä pohjalta mennään. Tässä on parhaillaan määrä (n.150-160km) viikko menossa. Vuorokaudessa tuli tuossa 52km punnerrettua. Ma-aamu 22,4km, Ma-ilta 8,6km, Ti-aamu 21km. Huomenna aamulla 10km, ilta 18km. Näin se menee. Viikonloppuna ehkä pitkänä Vk:na määräryppään keskellä puolimaraton, jos järjestelytehtäviltä ja jalkatuntemuksilta se onnistuu. Mennään kuitenkin vähän niin kuin tuntosarvet koholla kaikki vauhikkaammat osiot. Matalatehoiset sitten punnerretaan vaikkei meniskään, sillä ne on vain yksinkertaisesti mentävä. Niin on Vierumäelläkin, ja väsyneenäkin. Eikö oo jännä, että tietää jo nyt siellä olevan vaikeaa jossakin kohtaa, kun paahtaa rosessissa ilman taukoja kilometrejä yhtäsoittoa mittariin?

Lähiaikoinahan on pari isompaa yhteishässäkätä tiiossa. Katsokaa tarkemmin aamulenkit sivu TÄSTÄ.

EDIT: Tässä Vierumäen 24h kisaan tähtäävän harjoittelun karkea runko tähän lukijoiden iloksi/kauhuksi :)                                   VIERUMÄKI 24h

HARJOITUSOHJELMA          VKO:t 28-38

KARKEAKUVA = rytmitys

vko 27      116 (Jo toteutunut)
vko 28      n.150-160km (Puolimaraton pitkänä Vk:na)
vko 29      n.60-80km
vko 30+3pv=10pv   +200km
vko 31-4pv+vko32  100-120km (Perheen kanssa mökillä = vain                                              3lenkkiä/7pv)
vko 33      n.70km (Kempele Maraton viikko = n.25km + kisapäivä)
vko 34      n.70-100km
vko 35      määrämättö (mitä kalenterilta menee, tehot alas)
vko 36      n.60km
vko 37      n.90km
vko 38      n.15km + Vierumäki 24h +222kmPs. Tytölle hyvää nimipäivää! :) Ja vaikka loppuun tytön lempparibiisi
 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 9.7.2013

4 kommenttia:

 1. Olen aistivinani pientä kisakuumotusta tuosta puhelusta päätellen, ehkä jopa pientä tyytymättömyyttäkin :D Roisisti kuljet taas, ladulla olet ja pysyt, Vierumäelläkin onnistut. Siitä mie olen varma!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää. Mieli rauhoittuu kaiken aikaa enemmän ja enemmän kunnon kasvaessa. Tänä aamuna sain sen huomata taas piiiitkästä aikaa, miltä tuntuu, kun kunnon kasvun koski alkaa kohista... tai ehkä se vielä on lirinää. :)

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää ohjelma, ja varmasti auttaa hyvään tulokseen. Kun tavoite on kova kannattaa kiinnittää kokonaisrasitukseen huomiota (työ + juoksu) ja säätää määriä / tehoja sen mukaan. Mahdollisesti olet ottanutkin jo huomioon, ja varsinkin lähempänä kisaa että on lepoa ja unta riittävästi varsinkin jos on täysiä työviikkoja alla tai muuta urheilun ulkopuolista rasitusta. Tuli vain minulle mieleen korostaa tätä näkökulmaa oman Bodom-testini jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä riskillä mennään ja aivan äärirajoilla. Ohjelman rytmitys on sinällänsä kohdallaan, mutta muuten otan kohtuu paljon tiedostettuja riskejä... Unta saisi olla enemmän... Aikaa on liian vähän... Vähän on muuta elämää perheen ulkopuolella... Kokonaisrasitus on tapissa... Tänään jalat oli melkoisen voimattomat vetoharjoituksessa... Aika näyttää, riittääkö minun pohjat reenata näin pirun kovaa, kun huomioi tehot/määrä/muu elämä - kokonaisuus. Jos ei koita, ei voita. :) Ps. Koitan silti olla jollain tavalla järkeväkin, mutta samalla on isot riskit pöydällä.

   Poista