keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

SUNNUNTAIN SUUNNITELMIA

                     Tarkkaan blogiani seuranneet muistanevat ohjelmani, ja sen, että tulevana Sunnuntaina on tuolla näljännevalla, soratiellä (+peltotie lisäpisto) 5 tunnin ultrajuoksuharjoitus. Tuossa on tarkoitus testata mahdollisesti Vierumäen 24h kisassa käytettäviä juomia ja suuhun laittamisia. Kokeilen seuraavaa suuhunlaittorytmiä:

              Ekana tuossa alhaalla siis mitä minkäkin kierroksen jälkeen. Eli ekan kiekan jälkeen vichyä + nakki. Pääperiaatteena, että joka kiekalle varattu n.2,5dl juomaa ja n.70-100kcal energiaa. Makeaa ja suolasta koitetaan sopivan tasaisesti tarjota. Eli kahdeksaa eri vaihtoehtoa suuhunlaitettavaksi, joihin sitten aina tietty juoma kylkiäjäiseksi.


1
vichy nakki
3,771
2
mustikka kismet
7,542
3
olut 0,00% suklaa
11,313
4
maxim kaurakeksi
15,084
5
vichy korvapuusti
18,855
6
mustikka sipsi
22,626
7
kahvi kääretorttu
26,397
8
lihaliemi banaani
30,168
9
vichy nakki
33,939
10
mustikka kismet
37,71
11
olut 0,00% suklaa
41,481
12
maxim kaurakeksi
45,252
13
vichy korvapuusti
49,023
14
mustikka sipsi
52,794
15
kahvi kääretorttu
56,565
16
lihaliemi banaani
60,336

                   Aloitan harjoituksen Sunnuntaina klo.10.00. Reitti on TÄSSÄ. Tuossa on selostettu samalla vähän tuota reittiä, vaikka eiköhän tuo selviä perässä tulemallakin. :) Eli, tervetuloa kaikki halukkaat mukaan, joko alusta alkaen tai jossain kohtaa!!!

                    Harjoitukseni/testini kestää siis klo.15.00 saakka. Etenen kaiken 9min hölkkää + 1min kävelyä -rytmillä ja kaiken aikaa hölkkäpätkät n.125-129 sykkeillä. Tietysti jokainen voi tehdä tuossa omaan tahtiin omanlaisen reenin. Etenkin niiden kannattaa, jotka ovat Vierumäelle lähdössä, jos tämä kuuluu ohjelmistoon. Vierumäellä on tarkoitus sitten syksyllä saada 5h eka tunnin aikana ALUSTAVAN suunnitelman mukaan tasan 52km kokoon, joten hauska peilata, missä kohtaa ollaan menossa. Nythän tuossa harjoituksessa ei ole huoltajaa. Lasken, että 5h aikana aikaa omaan huoltoon kuluu n.4min. Eli n.0,7-0,8km. Eli jo +51km olisi hyvä pyhänä, kun ottaa huomioon, että on määräviikko ja reilu vuorokausi aikaisemmin ehkä n.49km "Yön Kutsu" juoksuvaellus.

                    Vierumäellä reitti on 3,771km pitkä. Tuossa tänään mittaamalle reitille tuli mittaa siis 3,81km. Eli n.40m extraa. On parempi olla testilenkillä enemmin vähän enempi kuin vähempi mittaa, sillä gepsit näyttää yleensä hieman liikaaa virallisiin mittoihin peilaten.

                     Eli näin - lyhyestä virsi kaunis. Menohalut olisivat nyt kovat. Tänäänkin ois tehny mieli illalla käydä extrana tärräyttää joku vauhikkaampi, mutta nyt täytyy maltaa. Tähän tämän viikon määrään (+170km) ei parane paljon meikäläisen revitellä extroja. Jep, yllättävän freesi olo. Mitä nyt jalkoja välillä särkee.

Ps. Kaksi aamuhugia enää ja sitten alkaa KESÄLOMA :=)

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 24.7.2013             

6 kommenttia:

 1. Otettiin 8kierroksen juomalistalta kohdasta nro.3 listan kolmas vichy pois ja laitettiin tilalle alkoholiton tumma olut. Näin saan lisää variaatioita - ja mitä odottaa ;) Eli nyt vain 2/8 jaolla vichya. <-voi olla myös lähdevettä. let´s see.

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin hyvin suunnitellulta etten vain itsekin kopioisi näitä oxroad 100mile tapahtuman ravinnoksi. Uskoakseni jollain tavoin huoltopaikoille saan sielläkin ujutettua tavaraa. Mustikkakeitto pakollinen, kauravelli jatossun vinkkinä, sekä ehkä kuitenkin vaalea olut (0,0%) tumma on minun vatsalleni hankala vaikkakin maultaan parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa nähä mikä uusista jutuista sopii ja mikä ei, tai mikä tuntuu hyvälle ja mikä ei. 5h ei tietenkään ole 24h, mutta suuntaa haetaan. hmmm... saapa nähdä miten ihtellä menee ton tumman oluen kans... Kismetin tilalle vaihdan vielä Lidl´n Mister choc, niitä banaanin mallisia suklaajuttuja. Tuo harjoitushan on samalla yksi harvoista luvallisista herkkupäivistä. :)

   Poista
 3. Terve!
  olisin kysellyt tuosta kuusaan maratonista, joka juostaan reilun viikon päästä. että millainen tapahtuma ja reitti? vissiin oot itekkin ollu siellä kisaamassa. oisko niinku mahdollista ennätystä yritellä...
  Hyvää settiä ja onnea koitoksiin!!

  VastaaPoista
 4. Terve mieheen! Millainen tapahtuma? <-Erittäin lämminhenkinen, mukava tapahtuma, jossa tarjotaan lämmin ruokakin kisan päätteksi... Reitti: Tasainen ja maratonilla kokonaan asfalttia. Pitkiä yksinäisiä suoria. Tuijottavia lehmiä laitumilla. Ajoittaista lannan tuoksua. Omaa rauhaa. Ennätyksiä? <-Miksei, jos vain kunnossa on, eikä haittaa, että todennäköisesti saa juosta ison osan matkasta yksin = n.13,5km/kierros/satakunta osallistujaa takaa sen, ettei juoksutilasta tarvi tapella. Vielä kun suurin osa on lyhemmillä matkoilla... Riippuen, mitä asioita painottaa... Ei muuta kuin kokeileen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.