maanantai 15. heinäkuuta 2013

MINUN JUOKSUKENGÄT +PROJEKTI 74

                        ULTRAUUTINEN: klikkaa TÄSTÄ

                         Olen etsinyt viime aikoina kahdenlaisia kenkiä. Ehkä olen nyt vihdoin löytänyt ne molemmat. Vielä en ole kumpiakaan tarpeeksi testanut konkreettisessa käytössä, enkä toisia ollenkaan, vain liikkeessä. Etsinnässä ovat olleet niin keveät kisakengät maratonmatkoille kuin keveän sorttiset kengät Vierumäen kivituhka alustalle. Vierumäelläkin saattaa olla(?) irtokiviä/isorakeista hiekkaa reitillä, jonka en halua tarttuvan kengän pohjiin kiinni. Siis iso vaade oli kengän pohjan soveltuminen ns. hiekkateille. Tästäpä tulikin mieleeni listata tähän minun tämän hetken juoksukenkäni vanhimmasta uusimpiin.... ja lopuksi yksi projekti, joka on kytenyt jo tovin, mutta sen lähtölaukauksen kuulin vasta juuri NYT päässäni.

1. Nike Air Pegasus +28 (Juostu nyt 868km). Käytössä enää lähinnä metsälenkeillä.
http://i.ebayimg.com/t/Nike-Laufschuh-Nike-Air-Pegasus-28-Gr-15-49-5-UVP-99-95-NEU-/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/S~MAAOxybi9Rb~7t/$T2eC16ZHJHEFFm!9Jh3CBRb+7s5,hw~~60_35.JPG

2.Sarva Xtiro nastalenkkarit (Juostu nyt 974km). Käytössä lähinnä enää maastolenkeillä, soilla yms. Talvellahan noilla tuli läiskittyä mm. 10km testejä. Tosi nopeat nasturit. Suosittelen.


3. Asics Gel Ds Sky Speed 2 (Juostu nyt 550km). Noilla olen juossu monet hyvät kisat. mm. Kempele puolimaraton (1.39.59), Vaasan maratonin (3.30.32), Joensuun 12h (116,099km) kisan jne. hölkkäkisoja. Nyt kuitenkin noilla kengillä juostessani nilkat ja akillekset kipeytyy ja olen pikku hiljaa luopumassa niistä.4. Nike Air Pegasus +28 (Juostu nyt 432km). Vielä hyvin elinvoimaiset peruslenkkarit, jotka käyvät hädän tullen vaikka pidempiin kisoihin. Juostu mm. Nivalan ympäri juoksu 9.55.16 aikaan.
http://i.ebayimg.com/t/Nike-Laufschuh-Nike-Air-Pegasus-28-Gr-15-49-5-UVP-99-95-NEU-/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/S~MAAOxybi9Rb~7t/$T2eC16ZHJHEFFm!9Jh3CBRb+7s5,hw~~60_35.JPG

5. Nike Air Pegasus +29 (Juostu nyt 102km). Todella hyvältä tuntuva peruskenkä, joka on hieman edeltäjäänsä (+28) kevyempi, mutta pohjaratkaisultaan huonompi = kivet tarttuu hieman herkemmin. Erittäin juostava kenkä ja menee vauhdikkaimmassa harjoituksissakin ja harjoituskisoissa, kuten vaikkapa minulla viime lauantaina puolikkaalla 1.36.36, jonka vedin harjoituskisana, vaikkakin ihan täysillä.
 


6. Asics Gel HyperSpeed 5 (Juostu 10km ). Vaikea vielä sanoa mitään. Kengillä painoa vain 206g!!! Maratonkisakenkäni, ehkä.
 7. Nike Free Run 3 (Juostu 8km). Ostin liian vähällä perehtymisellä. Jää todennäköisesti asfalttilenkeille käytettäväksi. Vielä kysymysmerkki, voiko noilla juosta lujaa = soveltuuko maratoneille. <-Nuo kengät ovat oikeat kivi-imurit, keräävät lenkkireittisi kivet talteen.
8. Asics Gel Charge33 (Juostu 0km). Tuntuma ja tekniset tiedot, sekä paino miellyttävät. Näihin on kovat odotukset = Vierumäki 24h kisakenkä. Ohjehinta 149e, sain 115e tingattua. Saa nähdä, mihin kaikkeen noista kengistä on. Ehkä jopa maratonille... Silti, pääodotus on, että nuo toimivat ja tuntuvat hyvältä hiekkateillä.
Pois laitettuja: Nike Lunarspeed 2:t joilla juoksin mm. Pidisjärven puolimaratonilla enkan 1.31.32 ja terwamaratonilla enkan. Nuo olivat kaiken aikaa lestiltään hieman ahtaat ja alkoivat vaivata jalkapöytää päältä. Lisäksi laitoin pois yhdet hieman ylisuuret Pegasus +29:t.


                    PROJEKTI 74 = Paino vähintään 74,xkg alkavaksi. Projekti alkaa nyt. Nyt kaikki makea pois. Kaikki pullat pois. Kaikki jäätelöt pois. Kaikki ylimääräinen roska pois. Nyt on ryhdistäydyttävä. Painoin Joensuun 12h kisan aikoihin 77,3kg. Pidisjärvipiikillä n.79-80kg. Samoin Terwalla, n.79-80kg. Edelleen painan noin 79-80kg. Perkele. En paina kohta. Jokainen tietää itse, mikä on itselleen parasta. On eri ajatuksia, on eri syitä. Minä haluan nyt rimmata painoni sinne, mihin sen haluan, alle 75kg. Näen, että siitä on minulle vain hyötyä. Olen elänyt liian löysästi tuon ravinnon kanssa. Nyt siihen tulee muutos. Palaan tähän PROJEKTI 74:n tulevana sunnuntaina. Eilen paino oli aamulla 79,7kg. Olkoot se lähtöpaino. En määrittele projektin pituutta. Sitten, kun olen n.74kg, on se hyvä, ainakin näin etukäteen. Yksi kiihoke oli taas tuo tämän päivän kalajokilaakson kuva tuosta Kipinä maratonin puolikkaan lähtökiihdytyksestä. 10-ottelijan näköinen kaveri siinä läiskii menemään. Ei hyvää päivää!!!
Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 15.7.2013

8 kommenttia:

 1. Ai että voiko Niken Free tossuilla juosta nopeasti.. No, oma maratonenkka on huostu Niken Freet jalassa 3:20h. Kympin viime vuonna 40:51min runner´s twilightilla.. Toimii matkalla ku matkalla, mutta ei kestäneet oikein itellä vesisadetta. Menivät "mössöksi" ku kastuivat kerran kunnolla. On nyt salikäytössä, mutta takuulla niillä voi juosta nopeasti. oon tehny niillä ratavetojakin. Tosi allaround tossut, mutta ongelmana on tosiaan huono vedenkesto ja toi pikkukivien tunkeutuminen pohjiin..
  Tsemiä painonpudotukseen, noiden herkkujen lisäksi KAIKKI valkoinen jauho pois ja PALJON kasviksia+vihanneksia lautaselle ja alkaa ruoto näyttään kohta eriltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, "munkkitossu"! Tuossa tuli paljon tärkeitä tietoja. Aina kannattaa kirjoitella ajatuksista niin voi jollain olla auttavia vastauksia.

   Painon pudotus voi olla alkuun päästessäni helppoakin, sillä viime kuukausina syönti on mennyt lähes 24h jääkaappi+kuivakaapit auki systeemillä = eli ainakin on tuntunut, ja kuulkaas, aika usein on tuntunut. Kohtuu iso harjoittelumäärä tosin on pitänyt painon likimain samassa kuukaudesta toiseen. Luulen, että ottaessani jo nuot herkut plus muun ylimääräisen pois, sekä kysyessäni aina kaapeille mennessäni, että miksi olen mitäkin ottamassa ja paljonkos siitä edellisestä käynnistä nyt olikaan aikaa. T: Syöttöpossu

   Poista
  2. Hyvä projekti sinulla taas edessä, malta kuitenkin käyttää aikaa tavoitteen saavuttamiseksi ettei ultraharjoittelu kärsi. Varmaan noiden "roskien" jättäminen jo auttaa ja sinähän oot asiantuntija energian saanti-ja kulutusasioissa, joten ennustan menestystä!

   Poista
  3. Siksi en asettanutkaan mitään aikatavoitetta 74-alkuisen kilomäärän saavuttamiseksi. Reenit ei pure, jos ravinnosta karsii, mutta ylimääräisestä "roskasta" ja napostelusta voi tehdä tiukan linjan. Ja se onkin nyt päällä. Menneen sunnuntain 79,7kg toistaiseksi edelleen alin, mutta kyllä se siitä, kun alkuun pääsee.

   Ps. Kiitos muuten blogiaihe vinkistä e-mailissa. Katsotaan, mihin rakoon se luontevasti tulee täräytettäväksi esille. :)

   Poista
 2. Kiva lukea sun kengistä! Kenkäfriikkinä ja -myyjänä tykkään tuollaisista esittelyistä :) Ja kerro sitten, miten Charget toimii.

  Tsemppiä projektisi kanssa! Minä joudun puolestani miettimään, miten saisin painon pidettyä siedettävänä, kun juoksen paljon, enkä juurikaan syö valkoisia jauhoja ja sokeria. Tuntuu, kuin paino putoaisi koko ajan (tällä hetkellä 47kg 160cm varressa). Hmm.. Täytyykö syödä epäterveellisesti, ettei paino mene liian alas? Tai toinen asia, rasvaprosenttini alkaa olla aivan liian alhainen. Täytyykö senkin nostamiseksi alkaa syödä epäterveellisesti? Siinäpä kysymyksiä, joita täytyy miettiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ... Charge33:lla vasta yksi lenkki väsyneillä jaloilla. Ihan kohtuullista oli öö... tiistaina, mutta voin kertoa sitten tarkemmin kokemuksista, kun lenkkejä karttuu lisää noilla Chargeilla.

   No, ei varmasti kovin epäterveeellistä kannata syödä. Kyllä suuhun laitettavan sisälöllä on pitkässä juoksussa vaikutuksia, suuntaan, jos toiseen... Ei muuta kuin jätskiä tms. hyvää iltoisin ;) heh,heh...

   Poista
 3. No niin....juomareppu hankittuna. Vahvistan nyt osallistumiseni Yön kutsu -tapahtumaan. Toivottavasti te kovakuntoisemmat saatte raahattua minut pois metsästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Eli nyt on lisäkseni lähdössä Jani, Virve ja Jarkko. Ainakin yhden tiedän empivän. Kenties teitä empiviä on useampiakin. Mukaan vain. Tuossa on sen verran lepponen rytmi (3min hölkkää + 2min kävelyä), että taivaltaminen on sangen nautittavaa. Myös vauhteja säädellään mukaantulevien toiveiden mukaan matkana aikana.

   Poista